9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Kovačević: SzP-u je sve u Srpskoj loše, pa i narod jer ih ne bira

BANJALUKA – Član Glavnog odbora SNSD Radovan Kovačević rekao je da opozicija nastavlja da radi ono što je radila u posljednjih 12 godina, a to je da sve u Republici Srpskoj prikazuje kao loše, bukvalno od svega što postoji, pa i od građana Republike, kojima indirektno poručuju da i oni ne valjaju samo zato što već 12 godina ne glasaju za njih. 

On je istakao da se vlast ne bavi prljavom kampanjom niti opozicijom, već isključivo radom, te naveo da ne postoji apsolutno nijedna lokalna zajednica u kojoj nije realizovan neki od strateških projekata za razvoj tih zajednica i Republike Srpske.

Kovačević je dodao da u kampanji neprestano obilaze Republiku i čistog obraza idu pred sve ljude.

„Mi i dalje radimo, završavamo neke od kapitalnih projekata. Nedavno smo otvorili Klinički centar koji je Republika Srpska čekala decenijama. Uskoro otvaramo i auto-put Banjaluka-Doboj, koji je sada kompletiran, a uskoro potpisujemo i ugovore za nove auto-puteve. Želimo cijelu Republiku Srpsku da povežemo sa najmodernijim, najboljim auto-putevima i brzim putevima“, naglasio je Kovačević, koji je portparol SNSD-a.

On ističe da vlast, osim pomenutog, intenzivno radi i da život svih građana u Republici Srpskoj bude bolji.

„Uspjeli smo konačno da napravimo jednu mjeru da povećamo plate svim zaposlenim u Republici Srpskoj, kako u realnom tako i u javnom sektoru, zatim da povećamo penzije za 20 odsto… Naravno da smo potpuno svjesni toga da život u Republici Srpskoj još nije dovoljno dobar ali predano radimo na tome, imamo plan kako da idemo dalje i kako da svakim danom život u Republici Srpskoj bude bolji“, rekao je Kovačević za portal „Srpska kafe“.

On je naveo da stranački funkcioneri zajedno sa građanima intenzivno prave dogovore za dalji razvoj Srpske, koji će se, kako ističe, nastaviti i u naredne četiri godine.

Prema njegovim riječima, najveća stranka u Srpskoj nastavlja da radi i u narednih sedam dana, odnosno do kraja predizborne kampanje.

„Imamo neke od veoma bitnih projekata koje ćemo da završimo. Otvorićemo auto-put, bolnicu u Istočnom Sarajevu, predsjednik Milorad Dodik će se u nedjelju sastati sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom što je takođe ogromna stvar i priznanje za jednu Republiku Srpsku. Koliko god je mi volimo i koliko god je Republika Srpska za nas velika, u svjetskim okvirima ona je mala i morate biti baš sposoban državnik, poput Dodika, pa da imate tu čast da se sretnete sa predsjednikom Putinom“, istakao je Kovačević.

On je naveo da SNSD nastavlja da radi i gradi Republiku Srpsku a od opozicije očekuju da će biti, kako kaže, sve prljaviji i prljaviji.

„Ali građani to itekako prepoznaju i sigurno je da ćemo dobiti njihovo povjerenje da i u naredne četiri godine nastavimo razvijati Republiku Srpsku“, rekao je Kovačević.

On je naveo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno potvrdio ono što je ljudima iz vlasti Srpske itekako poznato.

„Potvrdio je da postoji veliki broj onih iz inostranstva koji žele da utiču na rezultat izbora u Republici Srpskoj i koji žele da je na taj način oslabe, time što će na vlast dovesti one koji su spremni da Republike Srpske bude što manje, pa i da na kraju nestane. Zahvalni smo Vučiću što je to jasno i glasno rekao a mi sigurno nećemo dozvoliti da do toga dođe“, poručio je Kovačević.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se