9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

KO JE SUDIJA NENAD ĐOKIĆ: Dobio „ćušku“, mijenjao iskaz, išao na EP

Nenad Đokić, 39-godišnji fudbalski sudija iz Užica, postao je iznenada jedan od glavnih „junaka“ 158. vječitog derbija pošto je u 73. minutu nedvosmisleno sugerisao glavnom arbitru Danilu Grujiću da prizna izjednačujući gol Zvezdi. On je jedini na stadionu vidio da je lopta cjelim obimom prešla gol-liniju Stojkovićevog gola i tako je pala odluka o remiju.

Nenad Đokić je, inače, jedan od šestorice glavnih sudija (oni sa pištaljkom) sa „elit liste“ arbitara Superlige. Na njoj su još: Milorad Mažić, Danilo Grujić, Aleksandar Vasić, Igor Stojilković i Srđan Jovanović. U sledećoj, prvoj grupi je još 14 arbitara. Kasnije slijedi elit grupa i prva grupa mahača…

Inače, Nenad Đokić je došao u fokus fudbalske javnosti 7. maja 2016. godine kada je pred praznim tribinama sudio meč 5. kola plej-ofa Superlige Crvena zvezda – Vojvodina (1:3). Tada je u 70. minutu isključio trenera domaćih Miodraga Božovića pošto mu se ovaj, čulo se vrlo jasno, u jednom trenutku obratio sa: „Šta to sviraš, konju jedan…“

Njih dvojica su se srela pred bar trojicom svjedoka i u tunelu stadiona, Božović je navodno bar jednom „ćuškom“ i kidanjem kragne dresa i lanca sa vrata pokušao „nešto da objasni sudiji Đokiću“, a ovaj je sve to unio u zapisnik poslije utakmice.

Prema nezvaničnim informacijama, posle toga su neki ljudi iz Zvezde tražili Đokića na potezu Užice-Zlatibor i htjeli da izglade cijelu situaciju. Đokić je kasnije pred Disciplinskom komisijom FSS promjenio svoj iskaz, a ubrzo posle toga je duševni mir našao u Francuskoj, kao dio srpskog sudijskog tima na Prvenstvu Evrope 2016. godine.

(Novosti online)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se