18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kako je jedna Hrvatica testamentom izazvala neviđenu buru u selu

Bilo da osjete da im dolazi zadnji čas ili jednostavno žele na vrijeme da podele imovinu bliskim i dragim osobama, ljudi u testamentu to obično rade djeleći sve po stavkama i imenima.

Ipak, ponekad usled čitanja testamente može doći do bure i nesuglasica, kao što je, vjerujemo, došlo nakon čitanja poslednje volje Tereže Andrijašević iz Krvavica u Hrvatskoj.

Naime, posle uvodnog dijela u kojem je napisala šta ostavlja mužu, ćerki i sinu, ona se u drugoj stavki sjetila i komšiluka, tačnije komšije Ante.

testament hrvatice

Komšiji je ostavila „postelju, iz desne sobe na drugom spratu kuće, kao „znak zahvalnosti jer me je na njoj „‘dobro upirao'“, a onda je i Antinoj supruzi ostavila „minđuše sa crnim biserom iz bele škrinje u radnoj sobi“ sa jednim ciljem: „kako bi došla na sud i vidjela tačku 2. ovog testamenta“, odnosno šta je i zašto ostavila Anti.

Ne zna se kako je komšinica reagovala na poklone koje je Tereža ostavila njoj i njenom mužu, ali reklo bi se da ova „velikodušnost“ baš i nije prošla bez posljedica.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se