-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Još jedna potvrda da Srpska nema nikakve koristi od BiH

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska nema nikakve koristi od BiH, što pokazuje i zabrana Suda BiH Republici Srpskoj da blokira račune Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH s ciljem naplate višemilionskih potraživanja. 

Dodik je istakao da je Republika Srpska oštećena i da su ta sredstva uskraćena građanima Republike Srpske.

„Sistem indirektnih poreza, koji je uveo Mladen Ivanić, veoma je loš za Republiku Srpsku i trajno i kontinuirano smo na gubitku. To pokazuje i ovaj slučaj“, rekao je Dodik novinarima u Zalužanima kod Banjaluke.

On je dodao da ovo govori da je BiH zemlja u raspadu, da nema pravnog sistema ni pravne sigurnosti, s obzirom da postoji sudska presuda kojom je oldučeno da se moraju blokirati sredstva jer su ranije nepravno oduzeta od Srpske.

„I kada dođete do neke pravde nakon sedam, osam godina onda vam se pojavi neki sudija u Sarajevu koji to deblokira i ne dozvoljava da se naplati“, rekao je Dodik.

On je napomenuo da se Srpskoj stalno nastoje „držati predavanja kako i šta treba“, te poručio da Srpska poštuje ustavni poredak u BiH, Dejtonski sporazum i da će poštovati slovo Dejtona.

„Sve što nije slovo Dejtona nemamo obavezu da poštujemo“, poručio je Dodik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se