18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izložba knjiga i radionica o značaju poznavanja više jezika

SREBRENICA – Organizovanjem radionice za zainteresovane učenike za učenje stranih jezika danas je u srebreničkoj Narodnoj biblioteci obilježen Evropski dan jezika, a u okviru tradicionalne akcije „Septembarski dani knjige“. 

O značaju učenja, srodnosti stranih jezika i njihovom najlakšem učenju, govorila je profesor grčkog jezika Una Zečić.

Radionici su prisustvovali učenici koji smatraju da poznavanje više jezika predstavlja bogatstvo koje omogućava bolju komunikaciju među ljudima, lakše snalaženje u svijetu i brži dolazak do zaposlenja.

„Radionica je imala interaktivni karakter i pokazala je zainteresovanost učenika, jer poznavanje više stranih jezika predstavlja preduslov za lakše usvajanje novih znanja i kultura“, rekla je Srni bibliotekarka Violeta Radić.

Ona je podsjetila da je nedavno u ovoj biblioteci obilježen Međunarodni dan pismenosti, te da je u okviru akcije „Septembarski dani knjige“, koja još traje, biblioteci poklonjeno 55 knjiga, među kojima i nekoliko novih naslova koje ova ustanova nije imala u svom knjižnom fondu.

Povodom Evropskog dana jezika u ovoj biblioteci priređena je mini-izložba knjiga i publikacija na stranim jezicima, a srebrenička biblioteka raspolaže sa 1.800 knjiga na stranim jezicima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se