3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Ivanić: Za saradnju i dobre odnose sa svima, a ne za sukobe i konflikte

KOTOR VAROŠ – Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je siguran u pobjedu na oktobarskim izborima, jer se, kako kaže, zalaže za saradnju i dobre odnose sa svima, a ne za sukobe i konflikte. 

„Ne želim da nam svi budu neprijatelji, već je moja zamisao da budemo dio modernog svijeta. Zalagaću se i dalje za pozitivnu i bolju Republiku Srpsku, u kojoj će ljudi biti srećni, a ne nezadovoljni i željni odlaska“, poručio je Ivanić na tribini SzP-a u Kotor Varošu.

Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da će, ukoliko 7. oktobra pobijedi na izborima, preduzeti pet predsjedničkih koraka.

„Prvo ću prepoloviti budžet predsjednika Republike Srpske, zatim smanjiti broj savjetnika i sa najodgovornijim ljudima krenuti da radim posao koji će građani Srpske prepoznati“, rekao je Govedarica.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da je Kotor Varoš jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja nema problema sa razvojem i zaposlenošću, što je pokazatelj da se u postojećem političkom sistemu može napraviti dobar ambijent.

„Moramo stvarati uslove u cijeloj Srpskoj da bude ovakav privredni ambijent, a ja ću insistirati da se u vrlo kratkom roku potpuno restruktuira politika direktnih poreza, što otvara mogućnost za veću proitabilnost preduzeća“, naglasio je Čavić.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak rekao je da očekuje promjene poslije izbora, povećanje plata penzionerima i uvođenje mjesečnog dodatka za borce, uz povećanje najniže cijene rada.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se