4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Ivanić, po nalogu britanskih mentora, ruši sve mostove koje je RS godinama gradila

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da, nakon što je svojim nečinjenjem nanio ozbiljan udarac dobrim odnosima Ruske Federacije i Republike Srpske pristajući na pravljenje „crne liste“ državljana Rusije, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sada je napao i državni vrh Srbije da se navodno miješa u izborni proces u Srpskoj. 

„Jasno je da Mladen Ivanić, po nalogu svojih britanskih mentora, ruši sve mostove koje je Republika Srpska godinama brižljivo gradila. Ako je zaista zainteresovan da se izborni proces u Republici Srpskoj provede bez miješanja sa strane zašto nije imenovao one koji su se ‘upumpavanjem’ velikog novca u medije i civilni sektor u Srpskoj već umiješali u izborni proces i zašto nije rekao da je misija od 40 britanskih obavještajaca, koji su došli da se umiješaju u izborni proces, nepotrebna“, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Mladen Ivanić napadom na vrh države Srbije pokušao da skrene pažnju sa onih koji se zaista miješaju u izbore u Srpskoj i napao Srbiju u trenutku kada ona bije jednu od najtežih bitaka, pokušavajući da riješi jedno od najvažnijih državnih pitanja, kakvo je Kosovo i Metohija.

„Ivanić bi morao da odgovori građanima Srpske zašto mu smetaju vrtići, škole, mostovi i drugi objekti koje Srbija gradi u Srpskoj, ne pitajući ko je gdje vlast, a ne smetaju mu pare koje zapadnjaci plasiraju u medije i NVO“, istakao je Dodik.

On je poručio njemu i Savezu za promjene da se Republika Srpska nikada neće odreći svojih prijatelja poput Srbije i Rusije, ma šta oni radili po nalogu zapadnih centara moći.

„Predsjednik Srbije je najvažniji gost Srpske oduvijek, tako je bilo i tako će biti dok god je SNSD na vlasti u Srpskoj. A oni, ako nemaju bolji izborni program od napada na Srbiju i Rusiju, neka se povuku iz izborne trke“, rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se