14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

ISTINA JE NEGDJE TAMO Opservatoriju u Nju Meksiku FBI zatvorio nevjerovatnom brzinom

Brzina kojom je američki Federalni istražni biro (FBI) zatvorio objekat natjerala je brojne korisnike interneta da pomisle da su naučnici otkrili nešto o vanzemaljcima.

Pojavila se nova teorija zašto je FBI preko noći zatvorio „Sanspot opservatoriju“ u Sakramento planinama u Nju Meksiku, izvjještava „Indipendent“.

Prema pisanju lista, razvoj događaja, zajedno sa uobičajenim područjem istraživanja naveo je brojne korisnike interneta da se zapitaju da li su istraživači otkrili nešto što nisu smjeli, a jedan „istaknuti Jutjub kanal“ spekuliše da je opservatorija slučajno primjetila leteći tanjir.

„Sanspot opservatorija“ u Sakramento planinama u Nju Meksiku zatvorena je u četvrtak pod velom tajne nakon evakuacije koju je sproveo FBI, bez objašnjenja lokalnim vlastima, pišu „Novosti“.

Asocijacija univerziteta za astronomska istraživanja navodi da je „riječ o sigurnosnim problemima u opservatoriji na vrhu Sakramento u Nju Meksiku i odlučeno je da se privremeno napusti objekat kao mjera predostrožnosti, navela je opservatorija na Fejsbuku, dodajući da „sarađuju sa odgovarajućim organima vlasti“, ali da u ovom trenutku ne mogu dati detaljnije informacije.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se