5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

„Infosrpska“: Istraživanje SzP – engleska podvala

SARAJEVO – Javno saopštavanje rezultata istraživanja javnog mnjenja u Republici Srpskoj koje je objavio Savez za pobjedu /SzP/, a rađeno je navodno za njihove potrebe i u kojem navodno partije ovog saveza kao i zajednički kandidati ubjedljivo vode, predstavlja klasično prodavanje magle ovdašnjoj javnosti i daleko su od istine, piše portal „Infosrpska“. 

„Rezultati ‘istraživanja’ sa kojim je požurio da se pohvali Savez za pobjedu nisu plod nikakvog studioznog istraživanja javnosti od beogradske agencije ‘Demostat’, poznate po saradnji i radu za njemačke i engleske partnere koji dobro plaćaju“, ističe se u tekstu.

Isti izvor navodi da je riječ o „bespogovornom prenesenom, unaprijed skrojenom skoru koje su pripremili prijatelji Saveza za pobjede iz engleskih službi, sa kojima se druže već godinu dana pripremajući se po njihovim direktivama za oktobarske izbore i zajedno urušavajući Republiku Srpsku i aktuelnu vlast“.

Diplomatski izvori iz Sarajeva za „Infosrpska“ navode da je „‘Demostat’ dobio od Engleza unaprijed skrojene rezultate po njihovoj mjeri, a da pravog ispitivanja javnog mnjenja nije ni bilo, već se samo nešto malo insceniralo“.

„Tako su svi bili zadovoljni – ‘Demostat’ sa velikim honorarom, Savez za pobjedu skrojenim poželjnim rezultatima, a engleski mangupi još jednom podvalom, na putu da se u Republici Srpskoj dovede neka ‘mekša’ vlast koja bi očigledno igrala kako Englezi sviraju. Ali, na njohovu žalost, ova podvala je brzo raskrinkana“, ističe se u tekstu.

Isti izvor pojašnjava da javnost ne vjeruje u ovo istraživanje jer mnoga stvarna i studiozna ispitivanja javnog mnjenja, pa čak i ona koja su naručile neke međunarodne organizacije govore da Milorad Dodik, Željka Cvijanović i SNSD ubjedljivo vode i zajedno sa koalicionim partnerima čini će i dalje vlast u Srpskoj, te preuzeti i zajedničku u BiH.

„U ovo englesku podvalu očigledno vjeruju samo u Savezu za pobjedu, dok su ne časeći časa potrčali da je objave ovdašnjem puku, ne razmišljajući da je riječ o falsifikatu, odnosno engleskoj podvali“, ističe se u tekstu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se