9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

„Guitar Art Day“ sutra u Zvorniku!

ZVORNIK – Na platou ispred „Kasine“sutra će se održati „Guitar Art Day“, što je prvi u nizu projekata koje zajedno organizuju zvornički Dom omladine i  „Guitar Art Festival“.

Publika će na otvaranju festivalske večeri uživati u nastupima gitarista Kreativnog Kursa sa profesorom Draganom Nikolićem, a nakon njih Bojan Ivanovski JOBBY održaće koncert “Fingerstyle guitar”, u okviru turneje „ERSTE najveći gitarski talenati“! Ovaj koncert pruža vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.

Takođe, „Guitar Art Day“ će predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svijetu – gitaru!

Kreativni Kurs Gitare uspješno se organizuje već 6 godina u 10 gradova, a od ovog septembra počinje sa radom u Zvorniku i Bijeljini. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski JOBBY.

Kreativni Kurs Gitare

S obzirom da se kurs gitare organizuje pod pokroviteljstvom jednog od najvećih festivala gitare – „Guitar Art Festival“, odlazak i praćenje gitarskih koncerata predstavlja neodvojiv segment ovog programa.

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih gitarista koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi profesora Nenada Kondića završio i srednju školu.

Položio je prijemni ispit na „Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi profesorke Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi profesora Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gdje sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World”, gdje na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

„Guitar Art Day“ počinje u 19 časova i trajaće do 21 čas.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se