12 C
Zvornik
23. април 2024.

Gradnja rusko-srpskog hrama povezuje vrijeme i čitave vijekove

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da rusko-srpski hram u Banjaluci povezuje vrijeme i čitave vijekove i da će njegova gradnja oplemeniti prijateljstvo naroda u Rusiji i Srpskoj. 

„Ostavićemo hram u zavjet novim generacijama. LJudi koji iz Rusije dolaze ovdje imaće svoj dom i dokaz svjedočanstva našeg velikog prijateljstva“, istakao je Dodik nakon što je sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim posjetio temelje rusko-srpskog hrama.

Dodik je istakao da je Srpska je stabilna, mirna i posvećena razvoju, a da prisustvo uspješnih ruskih kompanija za nju znači mnogo.

„Sve je to dokaz naše dobre saradnje. Želim da zahvalim predsjedniku /Ruske Federacije Vladimiru/ Putinu na pažnji koju nam je uvijek poružao“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Rusija privržena miru, poštivanju međunarodnog prava i Dejtonskom sporazumu i da je to ono što nas čini još bližim.

„Ali, moram da kažem da su intervencije koje su činili mnogi visoki predstavnici degradirali Dejtonski sporazum, oteli naše nadležnosti iz izvornog Dejtona i učinili da se Srpska bori za svoj status koji je ostvarila mirovnim sporazumom“, naglasio je Dodik i zahvalio na čvrstom stavu koji zastupa Rusija prema Dejtonskom sporazumu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se