14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Govedarica: Voditi računa o svim lokalnim zajednicama podjednako

ČAJNIČE – Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica istakao je večeras u Čajniču da lokalne zajednice u Srpskoj mogu živjeti od sopstvenih resursa i naglasio da buduća vlada treba da vodi računa podjednako o svim zajednicama. 

Govedarica je rekao da stanovnici Čajniča, koje je nekada bilo gigant u drvopreradi, ne mogu živjeti tako što će se masovno zapošljavati u šumariju, već treba da se zapošljavaju u preduzeća koja se bave finalnom proizvodnjom drveta, saopšteno je iz SzP-a.

„Potreban je zakon o preradi drveta koji će omogućiti da otvorimo 10.000 radnih mjesta – od Han Pijeska do Trebinja. To je ono što će zadržati mlade u Republici Srpskoj“, istakao je Govedarica.

Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će 7. oktobra pobijediti Srpska, a već 8. oktobra biće nastavljena borba protiv stvarnih neprijatelja – nezaposlenosti, siromaštva, odlaska mladih, korupcije.

„Taj dan zajedno biramo budućnost, mir i sigurnost, biramo one koji štite, zapošljavaju i rade za svoj narod“, naglasio je Ivanić.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Mirko Šarović rekao je da su napredak i razvoj potrebni cijeloj Republici Srpskoj, a posebno malim mjestima kao što je Čajniče.

„Učestvovao sam u nekoliko projekata koji su ovdje realizovani posljednjih godina, i to je više nego dobrodošlo ovoj maloj opštini. Ali, bez šire podrške iseljavanje iz Čajniča će se nastaviti. Imamo planove, i za četiri godine možemo u potpunosti promijeniti situaciju u Čajniču“, poručio je Šarović.

Kandidat SzP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice devet Goran Karadžić rekao je da je „vrijeme da u Čajniču bljesne“.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Veljko Andrić rekao je da su Govedarica i Ivanić ljudi koji mogu, znaju i hoće da usmjere zemlju na pravi put – prosperiteta i stabilnosti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se