18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Govedarica: Gledaću podjednako na svaki pedalj Srpske

PALE – Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je večeras na Palama da će, ukoliko pobjedi na izborima, izražavati jedinstvo svih političkih partija i da će podjednako gledati na svaki pedalj Srpske. 

Govedarica je ocijenio da je srpski narod najbolji i najjači kada je jedinstven oko zajedničke bućnosti u kojoj mladi neće napuštati Republiku Srpsku, već će sa ponosom da žive u njoj i da je grade.

On je rekao novinarima, uoči izborne konvencije SzP-a na Palama, da želi da zajedno sa narodom stvara bolju budućnost.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je glasače da 7. oktobra izađu na izbore i „olovkom se izbore za promjene“.

Ivanić je rekao da građanima Srpske nudi stabilnost i napredak.

Govoreći o svojim rezultatima u prethodne četiri godine koliko je član Predsjedništva BiH, Ivanić je ukazao na sprečavanje revizije tužbe BiH protiv Srbije, ocijenivši to najvećom pobjedom poslije Dejtona.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da su Pale i Istočno Sarajevo srce Republike Srpske i da je Srpskoj dobro kada njeno srce dobro kuca.

On je izrazio uvjerenje da će od 8. oktobra Govedarica biti novi predsjednik Republike Srpske, a da će Ivanić ostati još četiri godine u Predsjedništvu BiH.

Lider NDP-a Dragan Čavić vjeruje da u idućoj godini postoji prostor za povećanje penzija za 10 odsto.

„To je još jedna penzija u idućoj godini, to je provodivo i moguće, potrebno je samo malo uvođenja reda u sistem funkcionisanja vlasti“, rekao je Čavić.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Mirko Šarović izjavio je da Pale imaju posebno mjesto u istoriji Republike Srpske i da su dale ključni pečat njenom stvaranju.

„Nikada nije vraćeno Palama ono što ovo mjesto zaslužuje“, rekao je Šarović i dodao da će sa SDS-om to biti urađeno.

Nosilac liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Miroslav Brčkal kaže da ova stranka vodi pozitivnu kampanju i predlaže konkretna rješenja za popravljanje stanja u Republici Srpskoj.

On je naveo da će ključna stvar na kojoj će PDP insistirati u narednom periodu biti da jedan čovjek može imati samo jedno primanje iz budžeta.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici osam Ognjen Jugović rekao je da PDP nudi konkretna rješenja da spriječi odlazak mladih i založio se da na čelu javnih preduzeća budu sposobni direktori.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici osam Sonja Karadžić-Jovičević kao buduće ciljeve navela je obezbjeđivanje dostojnog života za penzionere i stvaranje uslova da omladina ne odlazi.

Na izbornoj konvenciji predstavljeni su i ostali kandidati ovih stranaka za oktobarske opšte izbore u BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se