9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Dragičević: 5. oktobra dolazim kod sina na Trg

BANJALUKA – Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, rekao je da on i grupa „Pravda za Davida“ nisu rušioci Republike već obični ljudi koji traže istinu i pravdu i najavio da „5. oktobra dolazi kod sina na Trg“. 

Predstavnici grupe „Pravda za Davida“ saopštili su danas da oni ne spremaju nikakve incidente, te da su politiku u ovaj slučaj umiješali drugi, a da oni samo žele da žive u državi u kojoj je, kako kaže, zakon isti za sve.

Dragičević je naveo da ovdašnjem narodu trebaju Republika Srpska i jake institucije koje, kako kaže, rade po zakonu i odgovorno, te iznio niz optužbi na rad Srne, RTRS i ATV.

On je najavio da će pravdu potražiti i u Strazburu jer, kako kaže, ne vjeruje da će institucije riješiti slučaj.

„Očekujem pomoć Evropske unije, potpisnica Dejtona, Rusije, SAD i svih zemalja“, naveo je Dragičević i rekao da će, ako je to potrebno, medijima otkriti koliko je novca na njegovom računu u banci, koliko para tamo ima, te koliko je i zašto dignuto, jer „nema šta da krije“.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci predstavnici grupe „Parvda za Davida“ ponovili su da je „David Dragičević ubijen“, te iznijeli, prema njihovom mišljenju, nelogičnosti i propuste u vezi sa istragom tragičnog stradanja ovog mladića.

Oni su naveli da imaju „činjenice koje izazivaju sumnju u zvaničnu verziju događaja koju su predstavili pojedinci iz zvaničnih institucija Republike Srpske“.

Predstavnici „Pravde za Davida“ su novinarima na konferenciji dali pisani sažetak onoga što se u slučaju Dragičević dešavalo u proteklih pola godine.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se