18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Važni izbori za Srpsku i Srbe

BROD – Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Brodu da su predstojeći izbori važni za Republiku Srpsku i srpski narod, te poručio da vjeruje u uspjeh SNSD-a širom Srpske, pa tako i u Brodu koji sa ovom strankom ima perspektivu. 

„Moj izbor za predsjednika Republike Srpske je Željka Cvijanović i taj izbor treba da potvrdite 7. oktobra. Znamo da imamo podršku našeg naroda, jer smo mi vlast uvijek doživljavali kao odgovornost, a ne kao privilegiju“, rekao je Dodik na tribini u Brodu na kojoj je SNSD predstavio predizborni program i svoje kandidate na predstojećim izborima.

On je istakao da Srbi posjeduju bezgraničnu ljubav koja im daje snagu da izdrže sve izazove i prepreke koje stoje pred njima.

„Republika Srpska svaki dan mora da se brani. Ja sam Srbin i time se ponosim, jer je iza srpskog naroda svijetla tradicija. Zato je Srpska država koja je garancija naše slobode, perpsektive i razvoja“, poručio je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je naglasio da nikada nije dozvoljavao da neko ponižava Republiku Srpsku, način života u Srpskoj, srpski jezik i pismo, kao i slave.

„Moramo imati jaku vlast sa velikim liderom kao što to imaju svi veliki narodi“, poručio je Dodik.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da SNSD
godinama niže samo pobjede.

„Izgradili smo stabilne institucije za jaku Republiku Srpsku. Naša pobjeda je pobjeda za slobodnu i razvijenu Srpsku. Naši koraci su koraci za bolju budućnost“, poručila je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ona je istakla da SNSD radi za jaku Republiku Srpsku, a da je SzP sve ove godine pokušava razgraditi.

„Na sceni je u Sarajevu bila očigledna izdaja Republike Srpske i života svih građana Srpske“, rekla je Cvijanovićeva i dodala da je 7. oktobar dan kada će pobjeda SNSD-a voljom građana Republike Srpske biti potvrđena.

Kandidat SNSD-a za parlament BiH iz Izborne jedince dva Slaviša Tomićević istakao je da je ovo tim koji garantuje jaku Republiku Srpsku.

„Vi svojom voljom odlučujete o sudbini Srpske, a sigurni smo da je vaš izbor Milorad Dodik, Željka Cvijanović i SNSD“, poručio je on.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice četiri Ružica Maslić istakla je da je SNSD velika i složna porodica koja pruža šansu svima, a posebno afirmiše žene.

„Zato vas pozivam da podržite naše kandidate za srećnu budućnost Republike Srpske i naše djece. Podržite Željku Cvijanović i Milorada Dodika i to će biti vaša ispravna odluka“, rekla je ona.

Kandidat ove stranke za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice četiri Danijela Đukić kaže da je na današnji dan prije osam godina postala član SNSD-a i da je danas sigurna da je to bila prava odluka.

„Nas krasi zajednički rad za bolje sutra Republike Srpske“, istakla je Đukićeva.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Dejan Čečavac poručio je da Srpska, pod vođstvom SNSD-a, Željke Cvijanović i Milorada Dodika, sigurnim koracima ide u srećnu budućnost.

„Pozivam vas da budete jedinstveni i složni za Srpsku. Brod je uvijek znao da izabere bolje za svoj grad i za Republiku Srpsku“, rekao je Čečavac.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brod Ilija Jovičić rekao je da vlast SNSD-a u ovoj opštini, zajedno sa Vladom Republike Srpske, brine o svim građanima.

„Bez podrške Vlade Republike Srpske ne bismo uspjeli da svih ovih godina razvijamo Brod. Odgovorno poručujem da Brod neće razočarati“, naveo je Jovičić.

Derventa – strateški važan dio Srpske

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da ne dolazi u obzir nikakva priča o trećem entitetu, koji bi ugrozio Derventu jer je ova opština strateški važan dio Republike Srpske. 

„Ovdje smo da se zahvalimo ljudima iz Dervente što su uporno bili sa nama na mnogim projektima koje smo završili, u mnogim našim pobjedama. Ovdje smo pobijedili sedam puta uzastopno i očekujemo da bude i osmi put“, rekao je Dodik novinarima u Derventi, gdje je održana predizborna tribina SNSD-a.

On je istakao da će kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske odbaciti bilo kakvu priču o realizaciji odluke „Sejdić-Finci“ koja se odnosi na ukidanje prefiksa srpski.

„Zalagaću se za Republiku Srpsku u skadu sa ustavnim pozicijama i Dejtonskim sporazumom. Odbaciću bilo kakvo ignorisanje interesa Republike, ali i uvažavaću prava svih drugih. Nikada neću dozvoliti da Srpska bude omalovažana i ponižavana“, rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Kada je riječ o BiH, Dodik ističe da će interesi Republike Srpske biti na prvom mjestu, dodajući da će, ako bude dogovora na nivou BiH, poštovati stav samo ako nije na štetu Republike Srpske.

„Cilj mi je da ojačamo političku i institucionalnu snagu srpskog naroda u BiH“, poručio je Dodik.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SNSD nastavlja da radi za mir, stabilnost, prosperitet, jačanje institucija Republike Srpske i ekonomije, uz zaštitu nadležnosti Srpske.

Ona je istakla da se SNSD zalaže za slogu i jedinstvo, te poručila da će pobijediti na predstojećim izborima.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice četiri Igor Žunić rekao je da je veličanstvena atmosfera u Derventi način da se zahvale Dodiku i Cvijanovićevoj.

„Oni su uradili mnogo za Derventu i kada pobijede, građani znaju da će ova lokalna zajednica napredovati. Tako će biti i nakon ovih izbora“, rekao je Žunić.

Kandidat za narodnog poslanika iz ove izborne jedinice Vesna Jungić očekuje veliku pobjedu SNSD-a u Derventi i Republici Srpskoj.

„Nemamo dilemu da je Derventa u porodici pobjednika. Derventa to pokazuje večeras. Idemo naprijed, složno do pobjede“, poručila je Jungićeva.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Vojin Mitrović rekao je da veličanstvena atmosfera u Derventi garantuje pobjedu SNSD-a.

Na večerašnjoj centralnoj tribini predstavili su se i drugi kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se