15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Republika Srpska je država srpskog naroda

VIŠEGRAD – Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Višegradu da je Republika Srpska država srpskog naroda i istakao da „ako nije mogla Jugoslavija onda ne može ni BiH“. 

„Ovo je naš grunt, a oni koji su drugi i drugačiji mogu ovdje slobodno da žive i da uživaju svu slobodu koju imamo, ali ne mogu da nas usporavaju u tome“, istakao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a.

On je naveo da je politika SNSD-a, „da svjesni našeg identiteta, ne pravimo i ne ponavljamo naše istorijske greške“.

„Nemam namjeru da kao političar pravim i ponavljam zablude“, poručio je Dodik.

On je najavio oštru borbu protiv svih koji su spremni da kradu narodni novac.

„Moramo da postanemo bolje i poštenije društvo, mora društvo da nađe načina da se odrekne i izbaci sa važnih mjesta u državnoj upravi i javnim preduzećima razne bitange koje su spremne da kradu narodni novac“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, socijalni program SNSD-a svodi se na to da nijedan čovjek ne živi u siromaštvu i da nijedan nije gladan, a to podrazumijeva niz državnih mjera koje moraju da budu sprovedene i na republičkom i lokalnom nivou zajedno.

On je najavio da će iduće godine biti uložena značajna sredstva kako bi „Vilina Vlas“ postala pravi banjski turistički centar, da će biti podržan Emir Kusturica i njegovi napori da bude završeno sve što je neophodno u Andrićgradu, kao i načelnik opštine u svemu što vodi ka novim investicijama.

Prema Dodikovim riječima, u strateškim planovima razvoja ekonomije i infrastrukture ucrtan je put od Vardišta, koji je mjesto spoja sa auto-putom u Srbiji, preko Višegrada, Rogatice i Pala do Istočnog Sarajeva.

„Nije nam cilj u Banjaluci da ovdje izvučemo dobit i povučemo je na račune Republike Srpske. Hoćemo da dobit koja ovdje bude ostvarena u najmanjem iznosu od pola sredstava bude reinvestirana u Višegradu. Sva ekonomija u BiH treba da bude usmjerena u turizam“, naglasio je Dodik.

On je poručio da će čim se završi izborna kampanja u Konjicu početi gradnja spomen-crkve koja će nositi ime Petra i Pavla, dječaka koji su sa roditeljima bili ubijeni u proteklom ratu.

Dodik je istakao da je bio potresen kada je čuo priču porodice Golubović iz Konjica.

„U Konjicu je porodica Golubović – profesor i njegova žena u srednjoj školi sa sinovima Pavlom, koji je imao sedam godina, i Petrom od devet godina – izvedeni ispred stambene zgrade i ubijeni. Petar je nekako uspio da se izvuče i došao do policijske stanice, a policajci su ga vratili zločincima, koji su ga ubili“, ispričao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da su potrebne jake institucije jer samo jaka Srpska, sa jakim institucijama, a to znači i sa jakom vlašću može da podiže plate i penzije.

„Naše institucije su garancija našeg opstanka, da će da izvršavaju obaveze prema građanima, da će štititi interese Republike Srpske. Zahvaljujući stabilnosti koju smo čuvali prethodnih godina i unapređivali mogli smo da investiramo u Višegrad. Ovdje je više od 35 miliona KM investirano“, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da vlast u Republici Srpskoj sluša instrukcije građana, a ne stranih ambasada.

„Treba nam jaka ekipa u Sarajevu koja neće dati da nas ponižavaju i oduzimaju nam nadležnosti. Hoćemo Republiku Srpsku u kojoj ćemo da radimo, da povećavamo plate i penzije, da zapošljavamo ljude. Mi želimo jaku Srpsku, jaku reprezentaciju u Sarajevu i jak tim u Banjaluci koji će da radi za sve nas i za one koji će da dođu poslije nas“, poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović poručio je da će Trebinje i Višegrad biti okosnice razvoja turizma na istoku Srpske.

On je istakao da opoziciju treba poslati u političku penziju.

Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da su rezultati Vlade Republike Srpske povećane plate i penzije, investicije u svakoj opštini i drugo.

On je naglasio da je u Sarajevu Republici Srpskoj potreban Dodik jer nije politička kukavica i zato što sluša glas naroda.

„Nas interesuje Republika Srpska, a ne interesuje nas BiH“, naglasio je Košarac.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se