12 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: Moramo da brinemo o Republici Srpskoj i da gledamo prema Srbiji i Rusiji

ROGATICA – Kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik i za predsjednika Repubilke Srpske Željka Cvijanoviće poručili su večeras u Rogatici da je Republika Srpska najvažniji politički cilj. 

Dodik je istakao da je aktuelna vlast učinila sve da Republika Srpska ostane mirna i stabilna.

„Moramo da brinemo o Republici Srpskoj, ne smijemo izgubiti ništa od njene snage, moramo da jačamo njenu snagu, moramo se zagledati u Srbiju i gledati u Rusiju, to su naši iskreni prijatelji“, poručio je Dodik večeras u prepunoj Sportskoj dvorani u Rogatici na predizbornom skupu SNSD-a.

On je rekao da ide u Sarajevo da pokaže da tamo ne mogu da rade nešto što nije u interesu Republike Srpske i Srba.

„Nemam namjeru da radim protiv drugih naroda, ali neću dati na Srpsku i Srbe. Idem u Sarajevo da pobijedim u gostima“, dodao je Dodik.

Cvijanovićeva je poručila da treba raditi zajednički za jake i stabilne institucije Srpske.

„Dodik će spriječiti da nas ponižavaju u Sarajevu. Mi se ne okupljamo da bismo ubjeđivali za koga će neko da glasa, jer znamo da radimo za jaku Srpsku“, istakla je Cvijanovićev i podsjetila da je aktuelna vlast u prethodnom periodu povećavala plate, penzije, štitila Srpsku, koja je svetinja.

Ona je poručila svima koji lažu i podmeću razne stvari da nikakve laži neće ukaljati pobjedu SNSD-a.

„/Kandidat SzP-a za predsjednika Srpske Vukota/ Govedarica, nastojeći da nađe opravdanje za to što nema ni ratnog, ni radnog staža, okomio se na mene i moju porodicu. Govedarica je izdao jednom i izdaće svaki put“, rekla je ona.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da je Republika Srpska za sve u SNSD-u svetinja.

„Svakog dana i na svakom mjestu pokazujemo kako se gradi Republika Srpska i naredne četiri godine ćemo braniti i raditi za Srpsku“, dodao je on.

Miroslav Vujičić, nosilac kandidatske liste za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice osam rekao je da je SNSD u Rogatici pobijedio 2016. godine i da će pobijediti i ove.

On je naglasio da je Cvijanovićeva podržala svaki projekat u Rogatici, a da je Srpskoj u Sarajevu potreban Dodik.

Kandidat za poslanika iz Izborne jedinice osam Ninoslav Prelić nabrojao je veliki broj projekata koji su realizovani na području Rogatice u saradnji sa Vladom Srpske.

On je naglasio da je zabilježen suficit u opštinskom budžetu u prvih šest mjeseci ove godine.

Prelić je poručio da će se Republika Srpska odbraniti tako što će je u Sarajevu zastupati Dodik, a da predsjednik Srpske bude Cvijanovićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se