15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: Mladen Ivanić se po svom starom običaju pravi Englez

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da se srpski član Predsjedništva BiH „Mladen Ivanić i na današnjoj konferenciji za novinare pravio Englez, po svom starom običaju“. 

„Toliko se trudio da zaštiti svoje mentore iz Velike Britanije, da je danas čak demantovao i samog ministra odbrane te zemlje koji je potvrdio da ta država šalje vojnike odnosno obavještajce u BiH i da ih šalje zbog izbora“, istakao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše današnju Ivanićevu konferenciju za novinare.

Dodik je ocijenio da „Ivanić licemjerno traži dokaze ne bi li na tu foru prevario građane u Republici Srpskoj“.

„Je li mu predsjendik Srbije Aleksandar Vučić dao dokaze da Obavještajno- bezbjednosna agencija BiH nelegalno prisluškuje rukovodstva Srbije i Republike Srpske, pa šta je tim povodom učinio, i nakon toga još javno lagao da nema dokaze. Zna Ivanić veoma dobro i ko je došao u Republiku Srpsku i zašto je došao i ko je sve iz Saveza za pobjedu uključen u tu operaciju. Zna Mladen Ivanić i ko je pare primio i koliko je para primio i koji su sve to političari i mediji priključeni na englesku infuziju“, naglasio je predsjednik Srpske.

On je pojasnio da iskreno danas niko nije ni očekivao da Mladen Ivanić izađe pred javnost Republike Srpske i prizna da je saradnik engleske obavještajne službe.

„Ali smo očekivali da ima bar još malo obraza, da nije sve prodao Britancima, pa će prokometarisati ili se izviniti za lažne optužbe koje je iznio na račun Srbije i predsjednika Vučića o navodnom miješanju u izborni proces u Srpskoj čime je samo natovario dodatni teret i problem našem bratskom narodu“, ocijenio je Dodik.

Srpska institucionalno i politički stabilna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je Srpska institucionalno i politički stabilna, poštuje Ustav i Dejtonski sporazum i da je posvećena očuvanju svojih ustavnih prava i nadležnosti. 

Dodik je u Banjaluci razgovarao sa poslanicima u parlamentima Austrije i Italije, počasnim senatorom parlamenta Flandrije, te sa predstavnicima Fonda progresivne politike i Centra razvoja regionalne politike Rusije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

On je informisao učesnike sastanka o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjednik Republike ukazao je na pravno nasilje visokih predstavnika, koje je rezultovalo prenošenjem nadležnosti na nivo BiH, dodajući da bi situacija bila znatno bolja da su svi u potpunosti poštovali izvorni Dejtonski sporazum.

On je podsjetio da je Republika Srpska ispunila obaveze koje su proistekle iz Reformske agende i napomenuo da je Srpska veoma posvećena evropskim integracijama, navodi se u saopštenju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se