7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Dodik dočekao Lavrova ispred temelja srpsko-ruskog hrama

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekao je ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova ispred temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci. 

Lavrova su dočekali i Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i poslanici, premijer Željka Cvijanović i ministri u Vladi Srpske, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, šef Predstavništva Srpske u Rusiji Duško Perović, kao i predstavnici Gradske uprave Banjaluka.

Na platou kod temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra, koji se gradi u čast ruske carske porodice Romanov, okupio se i veliki broj građana koje je predsjednik Srpske pozvao da danas dočekaju šefa ruske diplomatije.

Orkestar Policije Republike Srpske intonirao je himne Rusije i Republike Srpske.

Temelje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra su u ponedjeljak, 17. septembra, osveštali NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, vikar moskovskog patrijarha arhiepiskop jegorevski Matej, vladika sremski Vasilije i umirovljeni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije.

Prethodno je na aerodromu Mahovljani kod Banjaluke Lavrova dočekala delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Željkom Cvijanović. Tu je šef ruske diplomatije dočekan prema starom srpskom običaju, sa hljebom i solju.

Posjetu Lavrova Banjaluci prati veliki broj domaćih i stranih medija.

Lavrov se prethodno u Sarajevu sastao i sa članovima Predsjedništva BiH i ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se