15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik danas sa Putinom u Sočiju

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Sočiju sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je izjavio da će na sastanku sa Putinom razmotriti mogućnosti podsticaja za investiranje, te političku i ekonomski situaciju u Srpskoj.

„U kontinuitetu razgovaramo dva puta godišnje. Vidjeli smo se ranije u Sankt Peterburgu i dogovorili ovaj sastanak. Informisaću Putina i kako se razvija situacija u pogledu Republike Srpske“, rekao je Dodik juče novinarima. 

Zadovoljstvo saradnjom sa Rusijom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je veoma zadovoljan saradnjom sa Ruskom Federacijom i njenom podrškom na prostoru Srpske i BiH. 

On je naveo da su poznati stavovi koje je iznio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov boraveći u Banjaluci, a odnose se na poštovanje međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma.

„Mogli smo da čujemo da je Rusija protiv satanizacije i devastacije Republike Srpske i to je za nas glas prijatelja koji poštujemo i veoma cijenimo“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da će se sa Putinom sastati danas u Sočiju, a ranije ove godine se sa njim se sastao u Sankt Peterburgu.

„Pokušaću da prezentujem stanje u vezi sa izborima, kao i sa mogućom situacijom nakon izbora, sa željom da sa Rusijom nastavimo veoma bliske odnose na svim nivoima“, rekao je Dodik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se