15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Cilj SNSD-a jaka i stabilna Srpska

BANJALUKA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se globalna politika SNSD-a zasniva na brizi i branjenju ustavne i dejtonske pozicije Srpske. 

„Nismo spremni da učinimo bilo kakve ustupke nauštrb prava koje smo stekli u Dejtonu i imamo Ustavom. To ćemo nastaviti i dalje da radimo, jer smo partija i politika kontinuiteta i nemamo oscilacija u onome što činimo, što je narod prepoznao“, rekao je Dodik novinarima u banjalučkom naselju Karanovac, gdje je održana predizborna tribina SNSD-a.

On je istakao da je SNSD u naselju Karanovac uradio mnogo, od izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, do važnih infrastrukturnih projekata.

„Ovdje smo uvijek imali veliku i stamenu podršku, a vjerujem da će tako biti i sada. Uvijek smo bili sa stanovništvom Karanovca, kao i oni sa nama. Stalno smo uz narod u Republici Srpskoj i svugdje možemo da dođemo s obrazom, jer smo realizovali mnogo dobrih projekata“, dodao je Dodik.

On vjeruje da su opšti izbori već završeni kada je riječ o opredjeljenju naroda, koji, kako kaže, daje punu podršku politici SNSD-a.

„Ovdje smo da pokažemo da smo sa narodom i narod sa nama. SNSD ima ciljeve i u Federaciji BiH /FBiH/, jer smo svjesni da je položaj srpskog naroda nezavidan. Vjerujem da ćemo na predstojećim izborima dobiti najveću podršku u srpskim povratničkim opštinama“, rekao je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNP-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da SNSD radi za Republiku Srpsku.

„Naša politika je veoma jasna, a to je jaka i stabilna Republika Srpska sa institucijama koje mogu da rade, grade, povećavaju plate i penzije. To je narod prepoznao i zato imamo veoma posjećene predizborne tribine, za razliku od opozicionih partija“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da narod neće izdaju, destruktivan odnos prema Republici Srpskoj, te one koji smatraju da je Sarajevo važnije od Banjaluke.

„Narod je prepoznao vrijednosti SNSD-a, ali i mi znamo vrijednost našeg naroda. Zajedno radimo za bolju, veću, jaču i uspješnu Republiku Srpsku“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da nakon izbora treba brzo formirati vlast i očuvati jedinstvo institucija kako bi se išlo sigurnim korakom ka budućnosti.

Cvijanovićeva napominje da je važno pomoći srpske povratnike u FBiH, što je SNSD radio kontinuirano.

Na predizbornoj tribini su predstavljeni kandidati SNSD-a za sve nivoe vlasti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se