9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Đokić: U izbore sa mnogo optimizma

PRIJEDOR – Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da ova partija ulazi u izbore sa mnogo optimizma i da želi da stvara nove rezultate. 

„Na to ukazuje činjenica da su kadrovi ove partije u svim strukturama, od Vlade do drugih institucija, gdje smo bili angažovani. Na osnovu ukazanog povjerenja građana Republike Srpske na prethodnim izborima marljivo smo radili i bili maksimalno posvećeni da ostvarimo što bolje rezultate“, rekao je Đokić uoči početka centralnog predizbornog skupa u Prijedoru.

On kaže da SP za naredni četvorogodišnji period postavalja pred sebe vrlo jasne ciljeve, a to je ekonomska sigurnost, politička i bezbjednosna stabilnost, lična sigurnost i puno slobode Republici Srpskoj.

Đokić je pojasnio da to znači da SP može samostalno da kreira svoju politiku i odlučuje o onome šta je najbolji interes Republike Srpske i srpskog naroda svih drugih koji žive u Republici Srpskoj.

„Bili smo maksimalno posvećeni u prethodnim godinama da se borimo za ekonomski razvoj Republike i u tome smo uspjeli. Republika Srpska je napredovala i imamo rast industrijske proizvodnje i rast bruto domaćeg proizvoda, povećan broj zaposlenih, smanjen broj nezaposlenih, veći obim socijalnih davanja i novih prava te vidljivu podršku onima kojima je pomoć države potrebna“, rekao je Đokić.

On je dodao da je u svemu tome veliki doprinos socijalista u saradnji sa drugim partnerima i da će se to nastaviti i ubuduće.

„Ovdje u Prijedoru ćemo učiniti sve što je moguće da se u LJubiji obnovi rudarska proizvodnja i uvjeren sam da za to postoji mogućnost i to je najvažnija poruka koju donosim ovdje u Prijedor“, rekao je Đokić.

Nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Duško Milunović rekao je da se Socijalistička partija vraća u Potkozarje.

„Narod Potkozarja je privržen idejama solidarnosti, pravde, slobode i istine, a to su upravo one vrijednosti koje promoviše SP“, rekao je Milunović.

On je dodao da je evidentan rast SP u Izbornoj jedinici jedan, gdje očekuje jedan poslanički mandat.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se