20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Cvijanovićeva izrazila zadovoljstvo realizovanim projektima

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je, prilikom današnje posjete Zvorniku zadovoljstvo jer su u njemu realizovani ili je u toku realizacija projekata koje finansira Vlada Republike Srpske.

„Zadovoljstvo mi je što sam mogla da obiđem nekoliko projekata od kojih su neki već završeni a neki su u toku realizacije, a koji su podržani sredstvima Vlade Republike Srpske. Pored onoga što realizujemo u putnoj infrastrukturi sa oko 1.200.000 KM i pored toga što se u izgradnju dvije fiskulturne sale plasira oko 800.000 KM, jedna od važnih stvari je i podrška zvorničkom Dječijem vrtiću „Naša radost“ jer je Vlada donijela odluku da izdvojimo 190.000 KM za kompletno opremanje novog prostora za proširenje kapaciteta vrtića „Naša radost“. Zadovoljna sam zbog toga, to će mnogo značiti za Zvornik, ali reći ću da je to na nivou jedne velike kampanje koju smo mi provodili, predsjednik Republike i Vlada, a podrazumijevala je mnoge vrtiće širom Republike Srpske“, rekla je Cvijanovićeva.

IMG 3babf7fa3a04b2a05e1ef4e7dc34decb V

Nakon sastanka u Gradskoj upravi gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović naglasio je da su ulaganja u kupovinu prostora za novi vrtić i sredstva koja daje Vlada Republike Srspke za njegovo opremanje sastavni dio brige o najmlađima.

„Gradska uprava vać osam godina izdvaja sredstva za vantjelesnu oplodnju za parove sa problemom steriliteta, izvršili smo rekonstrukciju porodilišta gdje smo takođe imali svesrdnu pomoć naše predsjednice Vlade, takođe 2008. godine smo podigli kapacitet vrtića za 100 djece, a ove godine za još 150 djece. Uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju i izgradnju osnovnih i srednjih škola. Ovdje imamo 2.700 novozaposlenih ljudi u zadnjih sedam godina i sve ovo govori da je ovo grad gdje mladi ostaju i u kome se djeca rađaju“, rekao je Stevanović koji je napomenuo i da je prije dvije godine obezbijeđeno 200.000 KM za izgradnju objekta za smještaj najsavremenije laboratorije Tehnološkog fakulteta za kontrolu životnih namirnica.

Direktor vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković zahvalio se predsjednici Vlade Republike Srpske na podršci koju je dala ovoj predškolskoj ustanovi.

„To su značajna sredstva koja će nam omogućiti da opremimo novi prostor za čiju je izgradnju Gradska uprava na čelu sa našim gradonačelnikom izdvojila 700.000 KM. Mi time omogućavamo da nemamo više listu djece na čekanju. Grad Zvornik je poznat po ulaganjima u djecu, mi smo grad koji je u proteklih nekoliko godina imao najveći procenat obuhvaćenosti djece pripremnim odjeljenjima, a na ovaj način naše predškolstvo dobija novi zamah“, istakao je Stanković.

IMG 2125fde164af0480c8b79d4294989e6a V

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je mjesnu zajednicu Pilica gdje je sa gradonačelnikom Stevanovićem i narodnim poslanikom iz ove mjesne zajednice Obrenom Markovićem otvorila novoizgrađenu deonicu puta u dužini od oko tri kilometra, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 400.000 KM.

U mjesnoj zajednici Branjevo otvorila je novoizgrađenu fiskulturnu salu za područnu školu koju pohađa oko 250 učenika. Sredstva za izgradnju su obezbijedili predsjednik Republike Srpske u iznosu 150.000 KM i budžet Grada Zvornika u iznosu 275.000 KM.

U mjesnoj zajednici Karakaj obišla je radove na izgradnji fiskulturne sale u sklopu devetogodišnje područne škole čiju izgradnju finansira Vlada sa 600.000 KM, dok je sredstvima gradskog budžeta finansirano pribavljanje potrebnih dozvola.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se