10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Cvijanović: U ovom momentu u Zvorniku se realizuju investicije od oko 2.000.000 KM (foto)

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i narodni poslanik iz mjesne zajednice Pilica Obren Marković svečano su u ovoj zvorničkoj mjesnoj zajednici otvorili dionicu puta dužine tri kilometra, za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila 400.000 KM.

IMG 5436

Cvijanovićeva je zvanično otvorila i novoizgrađenu fisklutnurnu salu za devetogodišnju područnu školu u Branjevu, dok je u Karakaju obišla radove na izgradnji fiskulturne sale.

Premijer je istakla da je izgradnja dionice puta u Pilici jedan u nizu projekata koji se realizuje u Republici Srpskoj u saradnji sa lokalnim zajednicama, te naglasila da ovaj put u Pilici mnogo znači za mještane zbog čega je danas posebno zadovoljna.

„Nama je važno da razvijamo i gradove i sela i srećna sam da se, kad god možemo, okupimo sa mještanima i obilježimo ovakve događaje“, rekla je Cvijanovićeva.

IMG 5381

Prema njenim riječima, u ovom momentu na području Zvornika realizuju se investicije od oko 2.000.000 KM od čega se na lokalnu putnu infrastrukturu odnosi 1.200.000 miliona KM u okviru čega je i put u Pilici. Ostalo se odnosi na fiskulturnu salu za područnu školu u Branjevu i fiskulturnu salu za područnu školu u Karakaju.

IMG 5568

Ona je istakla da je kroz Razvojni program Srpske u ranijem periodu investirano oko 120 miliona KM u projekte koji su bili važni opštinama u Srpskoj.

IMG 5446

Premijer Srpske je naglasila i da je Republika stabilna i jaka, te da može da iskorači prema potrebama lokalnih zajednica i da ih razvija.

„U ovoj godini mi smo to pokazali. I u prošloj godini znatna su sredstva uložena, a ove godine posebno s obzirom da su svi problemi finansijske prirode riješeni, nema nikakvih dugovanja, ni kašnjenja prema bilo kome. Uspijevali smo i da povećamo plate, penzije, socijalna davanja, da uvodimo i nova socijalna prava“, naglasila je Cvijanovićeva.

IMG 5524

U mjesnoj zajednici Branjevo ona je zvanično otvorila novoizgrađenu fiskulturnu salu pri devetogodišnjoj područnoj školi u koju je uloženo 425.000 KM. Za izgradnju sale iz budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika izdvojeno je 150.000 KM, a grad Zvornik je obezbijedio 275.000 KM.

„Ovo je samo jedan od više projekata koje realizujemo na području Zvornika i mi smo, kao Vlada, zadovoljni što možemo da gradimo i radimo i da razvijamo naše lokalne zajednice, ispunjavamo obaveze koje oni imaju prema našim građanima, te da svi zajedno stasavamo u jaku, ozbiljnu Republiku Srpsku, na šta sam jako ponosna“, rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se mještanima, nastavnicima i učenicima škole u Branjevu.

IMG 5519

Ukupna korisna površina sale je 550 metara kvadratnih i opremljena je u potpunosti potrebnom opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

U mjesnoj zajednici Karakaj premijer Cvijanović obišla je radove na izgradnji fiskulturne sale pri devetogodišnjoj područnoj školi.

„Znam da je i ova škola izgrađena prije desetak godina i danas smo ovdje na novom gradilištu gdje se gradi fiskulturna sala i koja neće služiti samo za aktivnosti u okviru škole, nego može da bude i centar okupljanja i održavanja drugih sadržaja u ovom kraju“, rekla je Cvijanovićeva.

IMG 5601

Ona je istakla da je ovo jedan od projekata koji se realizuju na području grada Zvornika, dodavši da je tako i u svim opštinama i gradovima širom Republike Srpske.

„To pokazuje da je Republike Srpska izašla iz krize i da se sada možemo posvetiti razvoju lokalnih zajednica na jedan dinamičniji način, sa više energije i finansijskih sredstava“, rekla je Cvijanovićeva.

IMG 5390

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je zahvalnost Vladi Srpske na projektima koje realizuje u Zvorniku.

„U Pilici je asfaltiranjem ove deonice puta završeni kompletan kružni put kroz ovu mjesnu zajednicu. Dio po dio asfaltirali smo 30 kilometara puta, tako da i oni najudaljeniji građani imaju dobru putnu komunikaciju sa magistralnim putem. U Branjevu i Karakaju, nakon izgradnje škola izgradili smo i gradimo i fiskulturne sale i želim da ovakvih projekata u budućnosti bude i više“, rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se