4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Cvijanović: Prioritet i koncept rad za jaku i stabilnu Srpsku

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanovićem rekla je danas u Banjaluci da je prioritet i koncept te stranke rad za jaku i stabilnu Republiku Srpsku. 

Cvijanovićeva, koja je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Srpske na predstojećim izborima, rekla je novinarima da je s druge, odnosno opozicione strane, prisutan samo koncept izdaje, „u šta su svi imali priliku da se uvjere“.

„Prioriteti su nam i jake institucije i da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini. Da ne slušamo instrukcije stranih ambasada, već one koje dolaze od naroda. Da gradimo i radimo širom Srpske, ulažemo svugdje gdje za to postoje potrebe, da jačamo naše opštine i zajednički govorimo istim glasom“, poručila je Cvijanovićeva uoči predizborne tribine SNSD-a u naselju Zalužani.

Ona je istakla da predsjednik Republike Srpske treba da obezbijedi jedinstvo institucija i da svi govore glasom koji će raditi za Srpsku, što namjerava da, kako kaže, radi kada bude izabrana na tu odgovornu poziciju.

Cvijanovićeva je dodala da se okupljanja funkcionera, aktivista, članova i simpatizera SNSD-a nastavljaju širom Srpske, naglašavajući da ova stranka čak i na nivou rejonskih i mjesnih odbora uspijeva da okupi više ljudi i pristalica nego cijela opozicija na svojim centralnim tribinama.

„To pokazuje da imamo podršku naroda. Poručujem opoziciji da se oni silno varaju i potcjenjuju građane Srpske time što misle da se oni opredjeljuju na izborima na osnovu toga šta ćemo mi jedni o drugima sada reći. Možemo svašta reći, ali građani su ti koji odlučuju na osnovu plana šta će da se radi u budućnosti i ocjene ono što je rađeno i u prethodnom periodu. Tu je stvar jasna“, ocijenila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Nikola Špirić rekao je da će se 7. oktobra dogoditi najveća pobjeda SNSD-a, te da nakon toga ova partija kreće dalje u snažniji razvoj Srpske.

„Krećemo u zapošljavanje ljudi, u investicije, rast socijalnih davanja, penzija i plata, kao i u izgradnju pravne države i u implementaciju evropskih standarda u sve zakonodavne projekte“, poručio je Špirić.

On je dodao da Srpska nema razloga da ne napreduje prema Evropskoj uniji.

„To je naš krajnji cilj unutar dejtonske BiH“, naveo je Špirić.

Kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Dušanka Majkić ocijenila je da je prioritet te stranke zaštita vitalnih interesa Srpske u Sarajevu.

„To znači donošenje svih odluka koje nisu u suprotnosti sa ustavima Srpske i BiH. Pokušaćemo da se napravi dogovor o najvažnijim pitanjima u interesu svih građana“, rekla je Majkićeva.

Tribinu u Zalužanima organizovao je Gradski odbor SNSD-a Banjaluka, a, uz nosioca liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nebojšu Radmanovića, prisustvovali su joj i brojni kandidati te stranke za Narodnu skupštinu i parlament BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se