18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Cvijanović: Posjeta Lavrova velika stvar za Srpsku

VIŠEGRAD – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je sutrašnja posjeta Banjaluci ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova velika stvar za Srpsku, koja sa Rusijom ima sjajnu ekonomsku i političku saradnju. 

„Vlada Republike Srpske, institucije i građani počastvovani su i zadovoljni tom posjetom, s obzirom da naš veliki, dokazani prijatelj dolazi u Banjaluku, koja time dokazuje sposobnost da primi velike državnike i funkcionere iz velikih država i da ih ugosti na adekvatan način“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Višegradu.

Prema njenim riječima, to znači potvrdu dobrog razumijevanja Republike Srpske i Rusije.

„Naše razumijevanje i saradnja sa Rusijom nikada nije bilo ničim uslovljeno za razliku od mnogih drugih koji su mnogo puta uslovljavali ili pomoć ili bilo šta drugo. Mi nikada nismo čuli bilo kakav uslov“, dodala je ona.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska zahvalna Rusiji za određene ekonomske projekte koji su realizovani.

„Posebno smo zahvalni na političkom razumijevanju i time što Rusija u UN uvijek nađe načina da pokaže šta su stavovi Republike Srpske svaki put kada visoki predstavnik u BiH tamo iznosi svoje viđenje koje je uvijek ili parcijalno ili obojeno ili tendenciozno“, rekla je Cvijanovićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se