18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Čubrilović: Bez kadra Tehnološkog fakulteta mnoga preduzeća ne bi funkcionisala

ZVORNIK – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da se Tehnološki fakultet u Zvorniku dokazao i pokazao u privredi i da bez generacije studenata koji su diplomirali na ovoj visokoškolskoj ustanovi neka od preduzeća i privrednih subjekata ne bi mogla danas da funkcionišu. 

Čubrilović, koji je prisustvovao svečanosti povodom 25 godina rada i postojanja Tehnološkog fakulteta, naglasio je da odluka Narodne skupštine Republike Srpske iz 1993. godine o osnivanju ovog fakulteta u Zvorniku pokazuje svoju pravu snagu baš u ovo vrijeme.

Izrazivši nadu da će ovaj fakultet slaviti još mnogo godina rada, Čubrilović je jubilej čestitao nastavnom i drugom osoblju fakulteta i studentima, kao i dekanu Tehnološkog fakulteta Miladinu Gligoriću, koji je ovim povodom predsjedniku parlamenta Srpske uručio Plaketu Tehnološkog fakulteta za doprinos u naučnom radu i pruženoj pomoći ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Ističući da je Plaketa za njega dodatna obaveza, Čubrilović je zahvalio ljudima Fakulteta koji su odlučivali da dobije ovo visoko priznanje.

Čubrilović je naglasio da je uvijek, kada je trebalo da se stane uz ovaj fakultet, sa zadovoljstvom to radio i poručio da će to i ubuduće činiti.

Gligorić je istakao da je u proteklom vremenu Tehnološki fakultet postigao značajne rezultate u svom razvoju.

„O tome najbolje govore podaci da je do sada upisano 2.150 studenata, a diplomiralo je oko 350 studenata“, rekao je Gligorić i sa zadovoljstvom konstatovao da se nijedan student koji je završio studije na ovom fakultetu ne nalazi na birou, jer su svi našli zaposlenje na odgovornim mjestima u privredi ili javnim organizacijama.

Gligorić je istakao da se u okviru obilježavanja ovog jubileja promoviše 29 diplomiranih studenata, od kojih je šest studenata koji su završili master studije.

Rektor Univerziteta Istočno Sarajevo Stevo Pašalić rekao je da je Tehnološki fakultet u Zvorniku jedna od 17 članova Univerziteta, koji proslavlja četvrt vijeka postojanja i rada, podsjetivši da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu stariji jednu godinu.

„Univerzitet u Istočnom Sarajevu treba da obezbjeđuje stručni kadar sposoban da prati svjetska dostignuća u obrazovanju, nauci i tehnologiji, a kadar ovog univerziteta je baš takav“, rekao je Pašalić i dodao da posebno raduju pohvale za kadar ovog fakulteta izvan granica Republike Srpske.

Diplomiranim studentima diplome je uručio Gligorić, a studentima koji su završili master studije rektor Pašalić. Svečanosti su prisustvovali profesori fakulteta, te mnogi gosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se