8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Crnadak: Nisam službenim vozilom dovezao Stanivukovića

BANJALUKA – Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak negirao je da je službenim automobilom dovezao odbornika PDP-a Draška Stanivukovića u Čelinac, gdje se prije dva dana dogodio incident tokom polaganja kamena temljeca za lokalni most, i vratio ga u Banjuluku. 

Crnadak, koji je potpredsjednik PDP-a, tvrdi da nisu tačne izjave koje je tim povodom dao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Crnadak je na početku konferencije za novinare u Banjaluci insistirao da istupa u svojstvu ministra inostranih poslova a ne kao potpredsjednik PDP te da se njegova današnja izjava ne koristi u predizbrne svrhe.

On tvrdi da ima svjedoke za svoje kretanje tog dana i da je u Čelinac otišao, kako kaže, oko 16.45 časova da posjeti dvoje tinejdžera koje je policija privela.

ATV je u nedjelju objavio snimak na kome se vidi da su, nakon incidenta koji je izazvao na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog mosta u Čelincu, kandidata za poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Repubike Srpske Draška Stanivukovića čekali Crnadak i njegov vozač koji su ga službenim vozilom odvezli iz Čelinca.

On je rekao da MUP Republike Srpske uradio negativnu stvar, jer je izdao pasoš BiH Elvisu Keljmendiju, te da je to, kako kaže, izazvalo negativna reakcije u međunarodnim krugovima.

„Poštujući institucije i BiH i Republike Srpske nije niko ništa iskazivao zvanično, ali u nezvaničnim krugovima se čuje da je Republika Srpska time dobila veliki šamar“, kaže Crnadak.

Elvis Keljmendi podnio je zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Zvornik za kojim trenutno nema nijedne aktivne potjernice, a državljanstvo je stekao 2017. godine na osnovu majke koja je državljanin BiH od 2016. godine.

Zahtjev za dokumente Keljmendi je podnio Policijskoj upravi Zvornik koja mu ih je i izdala 17. avgusta ove godine, pasoš i lična karta, ali koji još nisu preuzeti, rečeno je Srni ranije u MUP-u.

Govoreći u uvođenju sankcija SAD poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikoli Špiriću, Crnadak tvrdi da nije bio obaviješten o tome, da nema nikakvu zvaničnu informaciju, te da je sve saznao iz medija.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se