23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bratunac: Inicjativa za smanjenje odborničkih naknada

BRATUNAC – Udruženje građana „Snaga naroda“ iz Bratunca pokrenulo je inicijativu za smanjenje iznosa odborničkih naknada za 50 odsto da bi ušteđena sredstva bila usmjerena za prevoz učenika, liječenje oboljelih ili za kulturne i sportske programe. 

Cilj inicijative pod nazivom „Upola manje, za duplo bolje“ jeste da naknade za rad odbornika umjesto sadašnjeg zakonski maksimalnog iznosa od 470 KM budu 235 KM mjesečno.

Prijedlog je da naknade ne budu smanjivane nezaposlenim odbornicima.

Iz Udruženja „Snaga naroda“ ukazuju da su, osim visokih troškova za mjesečne naknade, odbornici donošenjem nezakonitih odluka, koje su sudovi poništili, pričinili veliku štetu opštini, koja je morala isplatiti više desetina hiljada KM oštećenim pojedincima, najviše zbog nezakonitih smjena i imenovanja na određene rukovodeće funkcije.

U Udruženju smatraju i da za dvije godine mandata ovaj saziv Skupštine opštine nije doprinio promjeni stanja i razvoju Bratunca, koji i dalje ima status nerazvijene opštine, te da u skladu sa tim treba da budu i iznosi odborničkih naknada.

Inicijativu je za sat vremena potpisalo više od 300 građana, a potpisivanje će biti nastavljeno i narednih nekoliko dana.

Kada bude prikupljeno hiljadu potpisa, članovi Udruženja „Snaga naroda“ će uputiti inicijativu na razmatranje Skupštini opštine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se