15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Borenović: PDP očekuje vrlo dobar rezultat i direktan mandat za NS RS

ZVORNIK – Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović izjavio je večeras u Zvorniku da PDP očekuje vrlo dobar rezultat i direktan mandat u Izbornoj jednici sedam za Narodnu skupštinu Republike Srpske. 

Ističući da očekuje dobar rezultat i za parlament BiH, Borenović je rekao da u prvom redu PDP očekuje pobjedu Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske.

Borenović je prije početka predizbornog skupa PDP-a rekao novinarima da ovaj dio Republike Srpske zaista može da bude ključni prostor za razvoj cijele Republike Srpske.

„Ovdje se nalazi kompanija ‘Alumina’, čiji kapacitet pokazuje veliki ekonomski potencijal koji je značajan, ne samo za zvorničku regiju, nego za cijelu Republiku Srpsku“, naveo je Borenović i naglasio da od „Alumine“ može da živi 20.000 porodica.

predizborna tribina pdp u zvorniku 2
Predizborna tribina PDP-a u Zvorniku (Foto: SRNA)

On je dodao da se moraju napraviti strateški planovi da privredni rast u ovom kraju, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, bude u još većem obimu i to je ono na čemu treba raditi.

„Zato smo intenzivno krenuli u pripremu sprvođenja našeg prgrama obnove Republike Srpske, a ovih dana radimo i pripreme za izradu budžeta Republike Srpske za 2019. godinu jer ćemo sa našim koalicionim partnerima, nakon izbora, biti u vlasti u Srpskoj“, rekao je Borenović.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Darko Pašalić naglasio je da je ključno ukazati građanima na neophodnost sprovođenja društveno-ekonomskih reformi u Republici Srpskoj.

„Za sprovođenje tog procesa neophodni su novi kvalitetni kadrovi, a PDP ima sasvim dovoljno ljudi za sprovođenje tog procesa“, rekao je Pašalić, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zvornik.

On je istakao da će građani 7. oktobra prepoznati PDP kao značajnu alternativu koja će napraviti pozitivan zaokret u ovom društvu.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Dragan Galić rekao je da je PDP na prošlim lokalnim izborima imao oko 750 glasova, a da je minimalni cilj na ovim izborima 1.500 glasova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se