18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Abazović: U avgustu otkriveno osam, a za tri dana septembra 56 migranata

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u avgustu je otkriveno osam migranata, dok je za prva tri dana septembra evidentirano 56 lica koja su ilegalno ušla na ovo područje, rekao je danas načelnik ove uprave Goran Abazović. 

Abazović je na konferenciji za novinare rekao da je od ovih 56 lica, u Srebrenici otkriveno 16, u Milićima 15 i Vlasenici 25 migranata, te da su sva lica predata Službi za poslove sa strancima – Terenskoj kancelariji Bijeljina ili Jedinici granične policije Zvornik na dalje postupanje.

On je naglasio da saradnja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa Jedinicom granične policije Zvornik u kontroli graničnog pojasa daje rezultate na sprečavanju ilegalnog ulaska migranata iz Srbije.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske postupaju prema ovim migrantima u skladu sa punim kodeksom humanosti, tako da nije bilo nikakvih problema prilikom otkrivanja migranata i njihovog prosljeđivanja nadležnim službama na dalje postupanje“, naveo je Abazović.

On je dodao da se policija pridržava svih zaključaka Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko ovog područja.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić izjavio je da su na području ove uprave u avgustu registrovane 54 saobraćajne nezgode, što je za dvije manje u odnosu na avgust poršle godine ili 3,6 odsto.

Vasilić je dodao da je od ukupno 54 saobraćajne nezgode, 16 bilo sa lakše i tri sa teže povrijeđenim licima.

Prema njegovim riječima, od ukupno kontrolisanih 3.095 vozila i vozača u avgustu, evidentirao je 1.568 prekršaja, zbog čega je izdato 1.495 prekršajnih naloga.

„Iz saobraćaja su tokom avgusta isključena 33 vozila, što je za 16 vozila manje u odnosu na uporedni period, dok je iz saobraćaja isključeno 127 vozača, od kojih je 108 bilo pod dejstvom alkohola“, rekao je Vasilić.

Načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta u Sektru kriminalističke policije Srpko Milošević naveo je da je u avgustu evidentirano 76 krivinih djela, što je za četiri krivična djela više nego u avgustu prošle godine ili 5,6 odsto.

„Od ukupnog broja evidentiranih krivinih djela, 44 su izvršena iz grupe poznatih lica, dok su 32 izvršili nepoznati počinioci“, rekao je Milošević i dodao da su za ova krivična djela nadležnim tužilatvima podnesena 62 izvještaja i prijavljeno 69 lica, od kojih je jedno bilo maloljetno.

Milošević je napomenuo da je, prema strukturi, evidentirano 68 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, jedno krivično djelo zloupotrebe droge, pet iz oblasti privednog kriminala i dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se