12 C
Zvornik
19. април 2024.

Crnadak naredio ambasadorima kupovinu glasova za „Savez za pobjedu“

BANJA LUKA – Ambasador BiH u Srbiji , bivši pilićarski biznismen iz Donjeg Žabara, Lazar Mirkić sa saradnicima već danima opservira studente iz Republike Srpske koji studiraju u Beogradu i Novom Sadu djeleći im po 100 KM, uz obavezu da na predstojećim izborima glasaju za Savez za pobjedu i njihove kandidate Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu, piše portal „Infosrpska.ba“.

To su za ovaj portal potvrdili i Stefan Jovanović iz Zvornika i Dragica Milinković iz Bijeljine, oboje studenti beogradskog univerziteta, koji su odbili da prime ponuđeni novac jer, kako kažu, ne žele da niko upravlja njihovom biračkom voljom.

Isto su potvrdili i studenti novosadskog univerziteta, Aleksa Pavlović iz Milića, Goran Jevtić iz Šamca i Ružica Đorđević iz Modriče. I oni su odbili da prime ponuđeni novac, iako im je uz novac obećano da u kontaktu sa ambasadom u Beogradu, kada završe fakultet, mogu da računaju za pomoć prilikom zapošljavanja.

Jedan od sagovornika ovog portala kaže, da se jedno od lica iz ambasade, zaduženo za sprovođenje ove akcije kupovine glasova, povjerilo da to nije samo slučaj sa ambasadom u Srbiji , gdje ambasador Mirkić i sam učestvuje u lobiranju i dijeljenju novca, već da je po dogovoru sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadkom napravljena čitava mreža diplomatsko-konzularnih predstavništava gdje rade kadrovi iz Republike Srpske koji kupuju glasove i nude diplomatske usluge za glas za „Savez za pobjedu“.

Tako je i u Sloveniji gdje ambasador Slavko Vučurević, koji obilazi lica iz Republike Srpske, koja žive u Sloveniji, nudeći im diplomatske usluge i druge pogodnosti. Isti princip, kupovine glasova za Savez za pobjedu i njihove kandidate, primjenjuje se u još nekim zemljama.

(Infosrpska.ba)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se