8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Memorijalni turnir okupio 31 šahistu

U okviru tradicionalne manifestacije „Zvorničko ljeto“ danas je igran Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“. Ove godine turnir se održava petnaesti put zaredom i okupio je 31 šahistu među kojima i velemajstore, intermajstore i majstore FIDE.

Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović koji je pozdravio sve učesnike i zaželio im uspjeh u takmičenju.

Predsjednik zvorničkog Šahovskog kluba „Drina“ Vlado Mićić rekao je da su šahisti koji se danas takmiče iz Bratunca, Bijeljine, Brčkog i Zvornika, te iz Ljubovije, Malog Zvornika, Loznice i Šapca.

Mićić je istakao da se na ovaj način sjećaju i odaju poštu Bori Vukajloviću, svom nekadašnjem najboljem igraču, predsjedniku kluba i velikom šahovskom zaljubljeniku, koji je izgubio život kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

Mićić je iskoristio priliku i da se zahvali Gradu Zvorniku i gradonačelniku Zoranu Stevanoviću bez čije pomoći, kako je rekao, ne bi mogli organizovati ovaj prepoznatljivi turnir koji spada u jaku kategoriju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se