10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Serijal “Kuhinjica” priredio gastro-doživljaj u Zvorniku

ZVORNIK – Ministarstvo trgovine i turizma RS i kulinarski TV serijal “Kuhinjica” organizovali su druženje novinara i domaćih proizvođača, hotelijera i stručnjaka iz oblasti gastro-turizma u Zvorniku.

Cilj događaja bio je upoznavanje turističkih kapaciteta i gastro-punude zvorničke regije, razmjena iskustava između privrednika i predstavljanje turističkih kapaciteta, kao i privlačenje turista i jačanje privrede Republike Srpske.

Trodnevno druženje počelo je 27. aprila u večernjim časovima u hotelu “Vidikovac” na Zvorničkom jezeru. Manifestaciju je otvorio počasni gost, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Ivan Đoković, a nakon njega prisutnima se obratio ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković. Gostima je dobrodošlicu poželio i vlasnik i direktor hotela “Vidikovac” Jakov Galić. Serijal “Kuhinjica” predstavio je svoj dugogodišnji rad i povjerenje koje uživa kod gledalaca i kod oglašivača.

– Kulinarske emisije su u top tri programska formata po gledanosti. Gleda nas više od deset miliona ljudi na 65 televizija na području Balkana. Emitovali smo pet hiljada emisija i skuvali više od 10.000 jela – kazala je direktor “Kuhinjice” za BiH Zorica Đukić.

Narednog dana organizovan je prevoz novinara na ručak u Etno-selo Stanišić. Piće za put obezbijedili su prijatelji događaja “Fructa Trade” iz Dervente, koji su novinare častili fruktako sokovima ljubavi.

Potom je organizovan roštilj na terasi hotela “Vidikovac”, gdje su gosti uživali u vrhunski pripremljenom roštilju Etno-restorana “Kolubara” iz Brčkog. Vlasnik “Kolubare” Slobodan Aleksić pokazao je svoje kulinarsko umijeće i recepte za tradicionalna domaća jela.

Vožnja brodom po Zvorničkom jezeru organizovana je u nedjelju. Druženje je završeno ručkom u restoranu “Šoja” u Zvorniku, koji je dobitnik mnogobrojnih priznanja za kvalitet usluga u ugostiteljstvu, a posebno za kulinarsko umijeće kuvara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se