20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Još jedan nestanak u Tuzli: U toku potraga za Markom Pranjićem

TUZLA – Sedamdesetsedmogodišnji Marko Pranjić iz Gornje Obodnice u opštini Tuzla nestao je 2. maja u poslijepodnevnim satima.

Prema informacijama iz Gorske službe spašavanja Srebrenik, čiji spasioci su uključeni u potragu za Pranjićem, tragovi upućuju na to da je on tu noć prespavao u staroj školi u Avdibašićima, odakle se uputio prema Jasenici. U školi u kojoj je prenoćio pronađen je štap koji je koristio za kretanje.

Kako piše portal „Faktor.ba“, on je dan kasnije viđen u Breškama, gdje je u prodavnici tražio vode i krenuo prema Miladijama, a prema izjavama mještana posljednji put je viđen tog dana oko 17.30 sati.

Kada je nestao, Pranjić je na sebi imao crni kaput, samotne pantalone, šešir, sportske patike i svijetlu košulju.

Nestali Pranjić inače ima problem sa demencijom, koji mu se počeo javljati posljednju godinu. On je i ranije znao otići iz kuće, ali bi se do noći uvijek vraćao.

GSS Srebrenik moli sve one koji imaju bilo kakve informacije o Pranjiću ili lokaciji na kojoj se nalazi da to prijave u najbližu policijsku stanicu, na Facebook stranicu GSS-a Srebrenik ili na broj telefona 062/185-715.

Osim Pranjića, na području Tuzlanskog kantona traga se i za 21-godišnjim Amarom Ramićem iz Tuzle, čiji nestanak je policiji prijavljen prije pet dana. On je u srijedu u poslijepodnevnim satima izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima i od tada mu se gubi svaki trag.

Tuzlanska policija pronašla je danas 30-godišnjeg Edisa Begića iz Tuzle, za kojim se takođe tragalo posljednja tri dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se