8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Crtamo svom gradu

ZVORNIK – Manifestacija „Crtamo svom gradu“ u kojoj su juče učestvovali mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ prva je u nizu manifestacija koje će biti realizovane povodom obilježavanja Dana grada, 21. maja.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da tradicionalno najmlađi Zvorničani započinju realizaciju višednevnog programa.

– Svake godine baš na ovaj način počinjemo obilježavanje Dana grada. Ovi mališani su budućnost ovog grada, oni daju svoj doprinos Danu grada izražavajući svoju maštu crtanjem po glavnoj gradskoj ulici. Mi pokazujemo da mislimo o svim uzrastima i populacijama, jer grad ne čine gradonačelnik ili odbornici, nego ljudi koji u njemu žive i treba im dati šansu da pokažu šta znaju i mogu – rekao je Stevanović.

On je rekao da je ove godine program povodom obilježavanja Dana grada bogat i da će se realizovati od 16. do 27. maja.

– I ove godine imamo brojne događaje, a sjetićemo se svih onih, i običnih sugrađana, koji čine život ovog grada. Trudimo se da svake godine budemo bolji nego prethodne, a ono što je bitno jeste da su ove manifestacije prepoznatljive i znače puno za afirmaciju našeg grada i njegovih građana – naglasio je gradonačelnik.

Direktor vrtića Vukomir Stanković istakao je da mališani, crtanjem u glavnoj gradskoj ulici, pokazuju ljubav prema svom gradu i odužuju se za sve ono što njihov grad čini za njih.

– U ovoj manifestaciji učestvuje oko 250 djece iz 11 grupa. Oni su pokazali koliko su kreativni i koliko znaju. Njima je ovo uvijek zabavno, crtaju i igraju se, a podjednako u ovom prizoru uživaju i svi sugrađani – rekao je Stanković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se