18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Čergari iz Francuske došli po novac za prodatu kćerku pa napadnuti u centru Banjaluke

U obračunu romskih porodica koji se preksinoć dogodio u strogom centru Banjaluke ispaljeno je više hitaca, dok je jedan maloljetnik zadobio povrede nakon što se u njega zakucao automobil hrvatskih registarskih oznaka.

Policija je dan nakon obračuna u  saopštenju navela da je čitav slučaj okvalifikovan kao krivično djelo izazivanja opšte opasnosti.

-Policijski službenici su oko 23.50  postupili po prijavi da je u Vidovdanskoj ulici pucano iz vatrenog oružja. Policija je zatekla osam osoba romske nacionalnosti koji se mogu dovesti u vezu sa prijavom – saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka.

Očevici onoga šta se dešavalo u kasnim noćnim satima u centru Banjaluke, ispričali su da je obračun između romskih porodica bio brutalan, a Romi sa kojima smo razgovarali otkrili su i nevjerovatne detalje koji su doveli do žestokog obračuna.

-Grupa Roma koji su došli automobilom sa registarskim oznakama Francuske sjedili su u lokalu u zgradi IRB RS i ponašali se uobičajeno, kao i svi gosti. U jednom trenutku sa ulice je krenula galama, nakon čega su “Francuzi” ustali i krenuli u susret drugoj grupi, za koju se ubrzo ispostavilo da su takođe romske nacionalnosti. Tada je počela prava frka – ispričao je očevidac koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Dodaje kako se ubrzo čula vriska, te škripa kočnica, a nakon svega i više pucnjeva ispaljenih iz pištolja.

-Automobil sa registarskim tablicama Rijeke bukvalno se zaletio prema grupi Roma koji su izašli iz lokala. Na haubu je nabacio nekoliko osoba, a zatim otišao u pravcu semafora. Tada je ispaljeno nekoliko hitaca. Svi smo se zaledili gledajući u ono šta se dešavalo – ispričao je Banjalučanin koji se slučajno zadesio na mjestu obračuna.

Prema njegovim riječima na mjesto obračuna ubrzo je došlo vozilo Hitne pomoći, a ono što je najinteresantnije u svemu, uopšte nema zvaničnih informacija da je bilo kome od Roma ukazana pomoć.

Izvor iz istrage otkriva da je prava muka bila i tokom kriminalističke obrade, jer niko od uhapšenih Roma nije želio otkrivati detalje, niti motive onoga šta se dogodilo.

Romi sa kojima smo razgovarali otkrili su da iza revolveraškog obračuna stoje novčana dugovanja za prodaju maloljetne kćerke.

-Ti Romi iz Francuske su čergari. Putuju po svijetu i bave se raznim poslovima. Jedan od njihovih poslova je i prodaja kćerki za velike novce. Njihova djeca nisu kao naša djeca koja odmah odoše sa onim u koga se zaljube. Ne, kod čergara je to drugačije. Ta porodica je ranije prodala kćerku i došli su po ostatak novca- ispričao je odlično obaviješteni izvor blizak romskoj zajednici.

Zaplijenjen pištolj

Policija je tokom istraga pronašla i zaplijenila oružje, odnosno pištolj iz kojeg je ispaljeno više hitaca, piše Srpskainfo.com.

U daljoj istrazi biće utvrđeno kome je pripadao pištolj, te da li je osumnjičeni imao dozvolu za njegovo nošenje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se