8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Pojačan intenzitet saobraćaja zbog prvomajskih praznika

BANJALUKA – U Republici Srpskoj je, zbog prvomajskih praznika, pojačan intenzitet saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Federacije BiH je, zbog 1. maja, Međunarodnog praznika rada, do 2. maja do ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Sitniji odroni mogući su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Banjaluka- Kneževo, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Saobraćaj je, zbog sanacije, potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica saobraćaj je preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića.

Na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica saobraćaj je, zbog sanacije klizišta, u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine saobraćanje usporeno.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se