15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Održan godišnji koncert KUD-a „Sveti Sava“

ZVORNIK – U Zvorniku jesinoć održan koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Sveti Sava“.

Predsjednik KUD-a Dragan Golić rekao je da su na koncertu pod nazivom „Zvornik moj grad“ nastupila djeca škole folklora, dječiji ansambl i prvi izvođački ansambl koji su izveli standardne igre, u zavisnosti od uzrasta, te igre sa Kosova i Metohije, Pčinjskog okruga, Crnoriječja, kao i kolaž narodnih igara iz Republike Srpske i Srbije.

„Trudimo se da svake godine napravimo mali pomak u kvalitetu i masovnosti“, naveo je Golić i istakao da je svaki održani koncert poklon gradu Zvorniku.

Prema njegovim riječima, u ovom vremenu je veoma teško održati tradiciju i pažnju djece na okupu, jer nove tehnologije, nažalost, sve više odvlače pažnju.

„Ponosan sam na ovu djecu koja aktivno rade, čuvaju i njeguju kulturnu baštinu ovdje u Zvorniku i širom Republike Srpske“, istakao je Golić.

On je podsjetio da je Sinod Srpske pravoslavne crkve nagradio ovo društvo Ordenom Svetog Save Trećeg reda za doprinos u razvoju i njegovanju srpske kulture i tradicije, te naglasio da su priznanja veliki podstrek i motiv za dalji rad.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da redovno dolazi na koncerte ovog KUD-a „Sveti Sava“ u kojem ozbiljna grupa svojim radom okuplja mladost, prenosi na njih tehniku igre i tako njeguje i čuva tradiciju.

„Život grada čine ljudi, entuzijasti koji, odvajajući veliki dio slobodnog vremena, čine ponudu Zvornika većom, ozbiljnijom i kreativnijom“, naglasio je Stevanović.

Koncert je održan u Rekreativno-sportskom centru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se