3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Na inicjativnom odboru izabrano rukovodstvo gradske organizacije Ujedinjene Srpske u Zvorniku

ZVORNIK – Za predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Zvornik izabran je sinoć dr Miroslav Prodanović, a za tehničkog sekretara Milena Petrović.

Prodanović je nakon izbora rekao da će 1. juna u Zvorniku biti formiran Gradski odbor, kada će biti održana i Konvencija ove stranke. On je naglasio da će rukovodstvo ove stranke raditi na omasovljavanju članstva, posebno mladih koji će biti pokretači političkih aktivnosti na ovom prostoru.

-Ujedinjena Srpska ima dobre izglede da popuni prazninu političkog prostora onih stranaka koje se nalaze na marginama političkih zbivanja u ovom gradu“, rekao je Prodanović.

Ističući da se istinski očekivalo formiranje Ujedinjene Srpske na prostoru Zvornika, Prodanović i izrazio očekivanja da će ova stranka svojim organizacionim djelovanjem i platformom koju zastupa izrasti u bitan politički faktor u Zvorniku.

-Suština našeg programa je da Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama treba da predstavlja reprezentacija Srpske, kako bi se zaustavilo dalje urušavanje i prenošenje nadležnosti sa nivoa Repulike Srpske na nivo BiH. Prednost pri zapošljavaju trebaju da imaju mladi, informatički pismeni, stručni, a ne stranački podobni ljudi, kako bi se zaustavila dalja migracija stanovništva, i tako sačuvala porodica kao stub društva, rekao je Prodanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se