5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Klokić uručio Stevanoviću značajno priznanje

ZVORNIK – Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić uručio je danas gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću priznanje TOP 10 Mikro gradova budućnosti po osnovu niskih operativnih troškova za pokretanje biznisa. Klokić je istakao da se radi o nagradi koja je veoma značajna za grad Zvornik i čitavu Republiku Srpsku, a koju dodjeljuje svjetski priznati časopis „Fajnenšl Tajms“ (The Financial Times).

– Nagrada gradu Zvorniku dodijeljena je u kategoriji troškovne efikasnosti. Ova nagrada predstavlja svojevrsnu promociju grada Zvornika kao mjesta koje je povoljno za strana ulaganja kada su u pitanju troškovi početka poslovanja privrednih subjekata, ali je i promocija Republike Srpske, kao mjesta gdje se može ulagati – rekao je Klokić.

Gradonačelnik Stevanović je podsjetio da već 10 godina Gradska uprava sprovodi aktivnosti kako bi se u Zvorniku stvorio što povoljniji ambijent za poslovanje.

– Prije 10 godina Zvornik je bio pionir na ovim prostorima kao Gradska uprava u kojoj se dozvola za pokretanje preduzetničkog biznisa dobija u istom danu kada predate svu dokumentaciju. Pored toga, imali smo najpovoljniju skalu poreza na nepokretnosti, oslobodili smo naše preduzetnike raznih taksi. Takođe, za investitore koji se odluče za ulaganja u naš grad određujemo i referenta koji će mu biti na usluzi praktično 24 časa da mu pomogne da se sve administrativne barijere, ako se pojave, rješavaju u toku dana. Zahvalan sam Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i ministru Klokiću na današnjoj posjeti i što je sa nama podijelio zadovoljstvo povodom ovog priznanja koje nam puno znači, jer vidimo da je prepoznato kakav ambijent stvaramo i da je Zvornik dobro mjesto za investiranje i pokretanje sopstvenog biznisa – istakao je Stevanović.

Klokić i Stevanović su po završetku sastanka u Gradskoj upravi Zvornik obišli Kompaniju „Zeohem“ koja je, prema gradonačelnikovim riječima, u posljednjih nekoliko godina najveća „grinfild“ investicija.

Švajcarska firma „Zeohem“ je u Zvorniku kupila parcelu, pripremila svu dokumentaciju, dobila građevinsku dozvolu, izgradila fabriku, zaposlila ljude i počela proizvodni proces.

– „Zeohem“ je svijetao primjer saradnje Gradske uprave i investitora – rekao je Stevanović koji je izrazio uvjerenje da će u Zvorniku sličnih primjera kakav je „Zeohem“ biti i u budućnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se