18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ivanović sa Mihajlovićem razgovarao o aktivnostima Crvenog krsta

ZVORNIK – Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović primio je danas generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Đoku Mihajlovića sa kojim je razgovarao o aktivnostima koje Crveni krst realizuje na teritoriji grada Zvornika.

Ivanović je istakao da je dosadašnja saradnja Gradske uprave Zvornik i republičkog Crvenog krsta bila na izuzetno visokom nivou, a na dobrobit svih građana.

– Mi podržavamo sve ovakve i slične aktivnosti koje sprovodi Crveni krst. Sa zadovoljstvom mogu istaći da je dosadašnja saradnja Grad Zvornika i Crvenog krsta bila izuzetno dobra i očekujemo da tako bude i ubuduće – rekao je Ivanović.

Mihajlović se zahvalio na današnjem prijemu tokom kojeg je pohvalio odnos Grada Zvorika prema svemu onome što radi Crveni krst.

– Znamo da u ovom gradu još uvijek ima minskih polja i da još uvijek postoji opasnost od novih stradanja. Zato Crveni krst u svom Programu upozoravanja na opasnosti od mina preduzima bitne korake koji prije svega podrazumijevaju edukaciju učenika o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava i o tome kako se ponašati u određenim situacijama. Ove aktivnosti podrazumijevaju i postavljanje zaštitnih ograda oko zagađenih površina, ali i opremanje dječijih igrališta čime obezbjeđujemo prostor gdje se djeca mogu sastajati i igrati, upravo da ne bi zalazili u područja koja nose rizike – rekao je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da su ove aktivnosti vrlo značajne te da će ih preduzimati i u narednom periodu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se