18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Haski pred djecom brutalno napao i ubio ponija Zlatu

Poni Zlata vlasništvo Nedeljka Lolića iz Banjaluke uginuo je nakon što ga je pred mnogobrojnom djecom napao haski, javlja srpskainfo.com.

Nesvakidašnji slučaj odigrao se u blizini Fudbalskog stadiona u banjalučkom naselju Lauš, a napadu krvoločnog psa svjedočio je veći broj djece koja su napad zabilježila mobilnim telefonom.

Nedeljko Lolić priča kako je kupio dva mala ponija svojim unucima.

-Privezao sam ih u blizini stadiona da se odmore i otišao do kuće koja je u blizini. Nisam vidio šta se dešavalo, ali po povratku sam primjetio da jednog konja nema. Kasnije su mi ispričali da ga je napao haski od komšije, te da je poni ubijen i da je upao u Crkvenu i nestao – ispričao je juče Lolić.

Dodaje kako nikoga ne želi da optužuje, već samo želi da se utvrdi istina.

Napadu psa svjedočila su djeca koja su neke detalje zabilježila i na mobilnim telefonima, među kojima i ona najšokantniji.

– Na jednom od snimaka vidi se kako taj pas nakon napada nastavlja da prati ponija i nakon što je upao u rijeku Crkvenu- ispričao je Lolić.

Marija Markanović portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je juče da je slučaj prijavljen policiji.

–  Oštećeni N.L. prijavio je da je pas haski vlasništvo Z.R. iz Banjaluke napao njegovog konja rase poni u neposrednoj blizini stadiona Fudbalskog kluba Lauš. Konj je nakon napada nestao u rijeci Crkvenoj- izjavila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Poni Zlata foto privatna arhiva

Dodaje kako su policijski službenici konstatovali činjenično stanje. O eventualnoj odgovornosti vlasnika psa biće odlučeno naknadno.

Očevici su ispričali da se sve odigralo u nekoliko sekundi.

–  U jednom momentu konji su bili zavezani, a par sekundi kasnije haski iz komšiluka je napao jednog od ponija. To su mali konji i psu nije predstavljalo problem da ga napadne – ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Psi zaklali ovcu i jagnje

Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je i da su psi vlasništvo Ž.Z. upali u voćnjak Borislava B. i zaklali ovcu i jagnje.

Ovaj napad dogodio se u mjestu Rekavice kod Banjaluke. O napadu je obaviještena policija koja je napravila službenu bilješku o slučaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se