15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Vozači oprez – klizavi kolovozi

Banjaluka – U većini krajeva Republike Srpske kolovozi su mokri i klizavi, u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega, a poledice posebno preko planinskih prevoja, kao i na prilazu mostovima i tunelima, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srpske.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila zbog izlivanja rijeke Save u mjestu Gašnica na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica.

Saobraćaj je zbog snježnih smetova obustavljen na regionalnom putu Kifino Selo-Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u mjestu Dragotinja oštećena je lijeva saobraćajna traka iz pravca Prijedora.

Zbog izlivanja rijeke Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Blagaj-
Japra-Volar u mjestu Vitasovci i Blagaj-Radomirovacm, te Urije-Šuća, u Ulici Meše Selimovića i Tukovi-Volar.

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva -Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog novih padavina i zasnježenog kolovoza jutros se sporije saobraća i u Federaciji BiH, posebno na putnim pravcima Sarajevo-Olovo-Kladanj Tarčin-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, Livno-Kupres-Bugojno, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar.

Dodatne poteškoće na putevima na području Bihaća i Bosanskog Petrovca stvara jak vjetar koji formira snježne nanose.

Poseban oprez zbog poledice neophodan je u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Dodatan oprez zbog odrona neophodan je na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na auto-putu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku u tunelu Igman, kao i na mjestu radova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Kamensko, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se