5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Srednje škole iz Zvornika i Temerina potpisale protokol o saradnji

ZVORNIK – Tehnički školski centar /TŠC/ Zvrnik i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina potpisali su u Zvorniku pravno-poslovni protokol o saradnji, saopšteno je danas iz zvorničkog TŠC.

Zajednički ciljevi na realizaciji protokola su ostvarivanje redovnog međusobnog informisanja, rad na zajedničkim projektima, razmjena učenika i nastavnika, međusobno učestvovanje predstavnika škola na seminarima koje organizuju škole, organizovanje međusobnih posjeta radi analize i dalje saradnje, ostvarivanje interkulturalne saradnje i podržavanje akcija i kampanja u školama s ciljem proširivanja saradnje.

Direktor zvorničkog TŠC-a Goran Grujić najavio je da će već u maju doći do prve faze razmjene učenika.

„Gosti naše škole biće učenici, direktor i član Opštinskog vijeća za
obrazovanje iz Temerina“, rekao je Grujić i dodao da će učenici iz Temerina biti smješteni kod svojih vršnjaka.

Ističući da će se učenici iz Temerina upoznati o praktičnoj nastavi u
TŠC-u, Grujić je rekao da će u okviru posjete biti organizovani izleti, kako bi gosti upoznali prirodna i kulturna dobra ovog podneblja.

Direktor Srednje škole „Lukijan Mušicki“ Milomir Radić kaže da ova škola već godinama unazad uspostavlja veze sa školama u regionu koje imaju iste ili slične obrazovne profile i smjerove, kako bi na osnovu razmjene iskustava i primjera dobre prakse, unaprijedila nastavni proces.

„Shodno tome, uspostavljen je i kontakt sa zvorničkim TŠC-om, a održan je radni sastanak i potpisan protokol o saradnji i bratimljenju dvije ustanove“, rekao je Radić.

On je dodao da je, osim ovog sporazuma koji služi da unapredi nastavni proces, svakako najbitnije da se učenici različitih nacionalnosti i etničkih zajednica međusobno druže.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se