9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Preko 100 maturanata darivalo krv

Tradicionalna akcija učenika SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika

ZVORNIK – U organizaciji SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika, Crvenog krsta i Službe za transfuziju organizovana je akcija darivanja krvi u okviru koje je preko 100 maturanata i profesora darivalo dragocjenu tečnost. Po riječima Biljane Pisić, direktorice škole, koja je i sama darivala krv, ovo je tradicionalna akcija u kojoj maturanti i profesori pokazuju svoju humanost.

– Pored redovnih školskih obaveza učenici su aktivni i na humanitarnom polju te pored redovnog humanitarnog koncerta u martu mjesecu, oni učestvuju i u akciji darivanja krvi. Drago mi je da je veliko interesovanje učenika i da se njih 110 maturanata prijavilo da bude dio akcije, a mi očekujemo da će njih preko 100 moći da daju dragocjenu tečnost. Od svih sličnih akcija naši maturanti daju najviše doza krvi i oni na ovaj način pokazuju koliko su društveno odgovorni – rekla je Pisić.

Jelena Ašćerić, učenica gimnazije prvi put je darivala krv.

– Drago mi je da sam dio akcije, da mogu da pomognem da nekome spasim život. Posebno mi je drago što ovako razmišljaju i moji drugari i da se veliki broj njih prijavio za ovu akciju. Želim da dodam da ćemo i u budućnosti darivati krv kada god se za to ukaže prilika – rekla je Ašćerić..

Prema podacima Službe za transfuziju krvi u Zvorniku, trenutno se raspolaže sa dovoljnim dozama svih krvnih grupa, ali navode da ovakve akcije doprinose da se takvo stanje i održi.

Z.Kuljić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se