2 C
Zvornik
19. април 2024.

Porše iz Trnovice ukraden pod nesvakidašnjim okolnostima samo što je kupljen

ZVORNIK – Davorin Tukelić (40) iz Istočnog Sarajeva, Josip Ćorić (35) iz Širokog Brijega i Igor Bušatlija (39) iz Travnika osumnjičeni su da su na području Zvornika ukrali luksuzni „porše makan“ vrijedan 160.000 maraka, vlasništvo lica koje živi u Švajcarskoj.

Vozilo je ukradeno u avgustu 2016. godine ispred kuće u mjestu Trnovica kod Zvornika. Izvor blizak istrazi je kazao da je terenac proizveden 2016. godine, što znači da je vlasnik ostao bez njega čim ga je kupio. Međutim, bez skupocjenog vozila je bio samo kratko. Prema riječima našeg izvora, automobil je pronađen u Mostaru svega nekoliko dana poslije krađe, a ubrzo su otkriveni i lopovi.

Ovaj sagovornik ispričao je da je tamnoplavi „porše“, na kojem su bile švajcarske registarske oznake, ukraden pod nesvakidašnjim okolnostima.

– Bio je parkiran u garaži, ali to lopovima nije predstavljalo veliki problem. Prvo su provalili u kuću, gdje su našli torbicu sa ključevima, a onda lako ušli u garažu i auto odvezli bez muke. Pretpostavljamo da su prethodno pratili vozilo i vlasnika i prikupili sve informacije da što brže i neopaženo ukradu vozilo – istakao je izvor.

Dodao je da se, odmah nakon prijave, policija prihvatila posla kako bi osumnjičene i ukradeno vozilo pronašla, piše „Glas Srpske“.

– Uviđaj je odrađen temeljno i uzeti su svi tragovi sa mjesta događaja. Veći broj policajaca bio je uključen u istragu, što je i dovelo do toga da ovaj slučaj bude brzo rasvijetljen – pojasnio je ovaj izvor.

Iz Policijske uprave (PU) Zvornik, navodeći inicijale, u petak je saopšteno da je pomenuta trojka prijavljena Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

– Protiv njih je Policijska stanica Kozluk podnijela izvještaj kojim ih tereti za tešku krađu. Istragom je utvrđeno da su D. T., J. Ć. i I. B. ukrali „porše“ u avgustu 2016. godine u mjestu Trnovica kod Zvornika – saopštili su iz PU Zvornik.

Iz vozila bacali heroin

Prema nepotvrđenim informacijama, Igor Bušatlija iz Travnika poznat je policiji po krivičnim djelima i švercu droge. Hapšen je u decembru 2016. godine zajedno sa Antom Čovićem nakon spektakularne potjere policije za njima.

Policija im je tada stavila lisice na ruke nakon kraće potjere jer su odbili da zaustave vozilo na zahtjev patrole. Tokom potjere oni su iz vozila izbacili najmanje četiri paketića heroina koje su pronašli policijski psi tragači.

Bušatlija je hapšen i 2014. godine u policijskoj akciji „Sigurnost“ u kojoj je zbog šverca droge privođeno više od 100 osumnjičenih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se