5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

„Noćni vukovi“ sletjeli u Beograd, otkrivena ruta kretanja

BEOGRAD – „Noćni vukovi“ sletjeli su u ponedjeljak, 19. marta na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Odatle su se odmah zaputili ka Novom Sadu, i nisu se zadržavali u glavnom gradu Srbije.

Telegraf je došao u posjed njihove planirane balkanske rute, koja izaziva veliku pažnju medija budući da im je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Motociklistička misija „Ruski Balkan“ neće biti obustavljena iako su bosanskohercegovačke vlasti zabranile ulaz vođi „Noćnih vukova“ Aleksandru Zaldostanovu, zvanom „Hirurg“, i šefu ogranka u Srbiji Saši Saviću, proglašavajući ih osobama opasnim po sigurnost Bosne i Hercegovine – tvrde organizatori ove misije.

Kako prenosi Politika, iz Moskve su u ponedjeljak u Beograd doputovala dvojica pripadnika „Noćnih vukova“, u pratnji sveštenika Ruske pravoslavne crkve, a očekuje se dolazak brojnih članova ove bajkerske grupe iz Poljske, Slovačke, Češke, Bugarske i Makedonije.

Motociklistička misija trebala bi da traje do 28. marta, a izazvala je oprečne reakcije u regiji, prije svega zbog vođe ove bajkerske grupe Aleksandra Zaldostanova.

– On važi za dobrog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina, a vlasti u Sarajevu i Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini proglasile su „faktorom destabilizacije u Bosni i Hercegovini i regiji“.

Direktor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine Slobodan Ujić potvrdio je prošle sedmice da je dvojici članova ruske bajkerske grupe zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Šef ekspoziture „Noćnih vukova“ u Srbiji Saša Savić izjavio je da neće pokušavati ući u Republiku Srpsku, ali da će ostali članovi bajkerske grupe učestvovati na motociklističkoj turneji.

20180320113307703263

On je najavio da će tužiti vlasti u Sarajevu i ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, jer ne želi da neko kalja njegov ugled i ugrožava sigurnost njegove porodice.

– Tražiću i odgovor zašto sam opasan za nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine. Branim svoj ugled, ugled „Noćnih vukova“ i „Hirurga“ – rekao je Savić, piše Telegraf.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se