18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Lukač o pisanju portala “Vijesti”: Ne želim se baviti političkim pričama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je važno da se Vlada bavi svakom temom, ali da se mora voditi računa na koji način se dolazi do određenih tema i ko su njihovi izvori.

“Ne bježimo ni od jedne teme, ali mora se ispoštovati procedura i mora postojati podloga da bi nešto bilo razmatrano”, rekla je Cvijanovićeva, na pitanje novinara da li će Vlada Srpske razmatrati navode pojedinih medija o mogućim atentatima u Srpskoj.

Ona je istakla da će to procijeniti Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, s obzirom na to da Vlada razmatra teme koje predlažu resorna ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač rekao je da se MUP pitanjem bezbjednosti bavi na složen način i da garantuje bezbjednost u Srpskoj.

“Ne želim da se bavim bilo kakvim i bilo čijim pretpostavkama i političkim pričama. Zar mislite da MUP može da ima informaciju da neko priprema atentat a da već do danas ne bi bio uhapšen i procesuran”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će MUP adekvatno odgovoriti na bezbjednosne izazove takve vrste.

Portal “Vesti” objavio je za vikend da je imao uvid u jedan od dokumenata koji “uveliko kruži obavještajnim prostorom Balkana”, a u kome se navodi da je na osnovu “raspoloživih informacija” intenziviran rad američkih i britanskih službi na prostoru Srbije i BiH s ciljem destabilizacije vlasti u Srpskoj.

U izvještaju se navodi da operacija ne isključuju planiranje i organizovanje atentata na nekog od opozicionih političara ili javne ličnosti u Srpskoj, da sve informacije ukazuju da bi do kraja bila izvedena uoči ili tokom opštih izbora u BiH, a da bi se kao “jedini mogući naručilac ubistva predstavio Dodik”.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se