18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Falsifikovao naloge za registraciju vozila

ZVORNIK – Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu
„Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv lica inicijala V.L. (1974) iz Zvornika, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Naime, V.L. se sumnjiči da je krajem 2016. godine i početkom 2017. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinio i ovjerio službenim pečatom preduzeća 10 fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju sa računa tog preduzeća u korist Budžeta Republike Srpske, naknada koje se plaćaju u postupku registracije vozila, za tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik. Pored toga, isto lice je sačinilo fiktivne naloge o prenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila, koja su izvršila tehnički pregled tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik V.L. i te naloge je ovjerio lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prenos novca izvršen, nakon čega je navedene naloge priložio u postupku registracije vozila kod nadležnog organa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se